Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.544
% 0.25
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.544
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

4 Analist, Altın Fiyatı İçin Sıradakini Öngördü: Bu Seviyeler!

Altın fiyatı, artan enflasyonist baskılar ve Ukrayna çevresindeki endişelerin değerli metali talep yaratmasıyla Pazartesi günü yükseldi ve yatırımcılar, Federal Rezerv’in faiz oranlarını ne kadar agresif bir şekilde artıracağını ölçmek için bu hafta daha fazla veri bekliyor.

“Sarı metal, geçen ay bunlara karşı mükemmel bir koruma oldu”

Cuma günkü güçlü ABD istihdam raporunun, altının gerçekten iyi bir şekilde üstesinden geldiği bir başka zorluk olduğunu söyleyen Saxo Bank analisti Ole Hansen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın geçen ay düşen hisse senetlerine ve yükselen tahvil faizlerine karşı mükemmel bir koruma oldu. Bu da şu anda altın için altta yatan olumlu duruma katkıda bulunuyor. Enflasyonun geçici olmadığı aşikar. Aslında görmezden gelemeyeceğimiz bir diğer konu da Rusya ve Ukrayna’da şu anda piyasada bulunan jeopolitik riskler.

Benchmark 10 yıllık ABD Hazine faizleri, geçen ay tarım dışı istihdamın 467.000 iş arttığını gösteren Cuma günü ABD istihdam raporunun ardından Aralık 2019’dan bu yana en yüksek seviyelerine yakın kaldı. İş kazanımı, şahin bir Fed’in bu yıl enflasyonla mücadele etme yönündeki beklentilerini artırdı. Yatırımcılar şimdi Fed’in faiz artırımına ilişkin daha fazla ipucu için Perşembe günü açıklanacak Ocak ayı ABD enflasyon rakamlarını bekliyor.

Warren Venketas’a göre, altın fiyatı hareketi çok belirsiz durumda

Altın, enflasyona ve jeopolitik risklere karşı bir önlem olarak kabul edilirken, faiz artışları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırır. DailyFX analisti Warren Venketas, Ukrayna’daki savaş tehdidinin ve artan petrol fiyatlarının bir araya getirdiği kalıcı enflasyonun altını yukarı doğru iterken, giderek şahinleşen bir Fed’in altın elde tutmanın artan fırsat maliyetine katkıda bulunduğunu söylüyor. Analist, şu yorumu yapıyor:

Piyasalar bazı yönlerden sapmalar için temel bir katalizör beklediğinden, altın fiyatı hareketi çok belirsiz durumda.

“Altın, faiz artışı korkuları ile yüksek enflasyon endişelerinin arasında kaldı”

Altın vadeli işlemlerinin, dalgalı, iki taraflı bir trade’den sonra Cuma günü yükseldiğini belirten James Hyerczyk’e göre, hareketler öncelikle korku tarafından yönlendirildi. Analist, gelişmelerin piyasalara etkisini şu şekilde açıklıyor:

Beklenmedik şekilde iyimser bir ABD istihdam raporu ABD Hazine faizlerini hızla artırırken doların güçlenmesine yol açtı. Bu durumun yarattığı Fed’in faiz oranlarını beklenenden daha hızlı artıracağı korkusu, seansın erken saatlerinde altını düşürdü. Ancak, istihdamdaki keskin artışın tüketici enflasyonunda yeni bir güçlü artışı tetikleyeceği korkusuyla altın fiyatları toparlanarak seansı yükselişle kapattı.

Analist, faiz artışı korkularının altını aşağı çekerken, yüksek enflasyon verisine ilişkin endişelerin altını yukarı ittiğini söylüyor. Ocak ayının şaşırtıcı derecede güçlü istihdam raporunun ardından, bu hafta tüketici enflasyonuna ve Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırma planının ne anlama gelebileceğine odaklanılıyor. Perşembe günü tüketici fiyat endeksi açıklanacak.

İstihdam raporuna tepki, vadeli işlem piyasasındaki trader’ların bu yıl için altı faiz artırımı fiyatlaması ile hızlı olurken, birçok ekonomist dört veya beş tahminde bulundu. Manşet enflasyon rakamının Aralık ayındaki %0,5’ten %0,4’e düşmesi bekleniyor. Ancak bu yine de yıldan yıla %7,2’lik sıcak bir veri olacak.

Pablo Piovano: Altın fiyatı 1.780 dolarda desteklenmeye devam ediyor

CME Group’un ön rakamlarına göre altın vadeli işlem piyasalarındaki açık faiz Cuma günü düşüş trendini genişletti ve yaklaşık 1,5 bin kontrat küçüldü. Bunun yerine hacim, bu sefer yaklaşık 12,7 bin kontratla üst üste ikinci seansta yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, altın fiyatı Cuma günü azalan açık faizin ortasında önceki günkü gerilemeyi tersine çevirdi, bu da buradan ekstra kazançların yakın vadede pek tercih edilmediğine işaret ediyor olabilir. Bununla birlikte analist, hacimdeki artışın, 20 günlük SMA’nın bulunduğu 1.820 dolarlık alanı test etmek için daha fazla kazanıma izin verebileceğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir