Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.631
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.631
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

4 Analist: Altın Fiyatı Haftaya Bu Seviyeleri Test Edebilir!

Altın fiyatı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle ilgili jeopolitik gerilimlerin yoğunlaşmasının ardından geçen hafta beklenmedik bir ralli yaptı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve altın tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Thomas Westwater’a göre, bunlar altın fiyatı için ek kuyruk rüzgarı sağlayabilir

Savaş riski, yatırımcıları güvenli liman varlıklarına akıtarak altını 19 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyesine çıkarırken, ABD ve Birleşik Krallık vatandaşlarını ülkeyi en kısa sürede terk etmeleri konusunda uyardı. Geçen haftanın başlarında, ABD 40 yılın en yüksek enflasyon oranını bildirdi ve trader’ların parasal sıkılaştırma konusunda daha agresif bir görünümle fiyatlandırılmasıyla getiri eğrisinin düzleşmesine neden oldu.

Analist Thomas Westwater, piyasa temelli bir enflasyon görünüm göstergesi olan başabaş oranlarının, 2022’deki en yüksek seviyelerine yükseldiğini belirtiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasaların altın için bir nimet olan daha yüksek enflasyonu görmesi sarı metal için bir kuyruk rüzgarı olabilir. Ayrıca hisse senedi piyasalarındaki oynaklık, altına ek bir kuyruk rüzgarı sağlayabilir. Traderlar, altının faiz artırımlarına ve daha geniş ekonomik toparlanmaya ilişkin temel durumunu ölçmek için Ocak ayı ABD perakende satış verisini ve FOMC tutanaklarını izleyecek.

“Sarı metal hemen bir yere gitmek istiyor gibi görünmüyor”

Piyasa analisti Christopher Lewis’e göre, altın piyasaları güç belirtileri göstermek için 1.835 dolar seviyesinin üzerine çıktı, ancak tükenme belirtileri göstermek için biraz geri çekildi. Analist, şu seviyeye dikkat çekiyor:

Yine de bu gerçekten önemli değil, çünkü bir süredir çok iyi tanımlanmış bir aralığın tepesindeyiz ve açıkçası uzun vadeli bir tradersanız, şu anda altın hakkında heyecanlanmanız zor. Yukarı doğru kırılabilirse, 1.900 dolar seviyesine bakmak mümkün olacak.

Christopher Lewis, bu durumun dezavantajının, birçok kez olduğu gibi, altındaki 1.780 dolar seviyesi destekleyici olabileceğini belirtiyor. Analiste göre, açıkçası altın hemen bir yere gitmek istiyor gibi görünmüyor, ama bir tür yuvarlak dip hareketi oluşturuyor. Analist, şu yorumu yapıyor:

Bu noktada, güvenebileceğiniz tek şeyin çok fazla dalgalanma olduğunu düşünüyorum, ancak enflasyon yükselirse altının oldukça iyi bir performans göstermesi olası. Bununla birlikte, dışarıda çok fazla korku olduğu için doların güçlendiğini görme ihtimalimiz daha yüksek. Bu yüzden bu piyasayı biraz yukarı doğru bir eğimle, oldukça yatay tutmaya devam ettiğini düşünüyorum.

Saqib Iqbal: Altın fiyatı, 1.877 dolar civarındaki en yüksek seviyeleri bekliyor

Analist, Saqib Iqbal’e göre, iyimser ABD TÜFE altın alıcılarına yardımcı olduğu için haftalık altın tahmini boğa gösteriyor. Öte yandan analist, kuvvetli doların, altın rallilerini sınırlayabileceğini belirtiyor. Saqib Iqbal, değerlendirmesine şu şekilde devam ediyor:

ABD Hazine faizleri yükselirken, altın direncini koruyor ve üst üste ikinci haftayı pozitif bölgede sonlandırıyor. Kıymetli metal bu hafta enflasyondan korunma durumunu yeniden kazanmış görünüyor ve teknik görünüm ayı momentumunda bir bozulmaya işaret etmiyor.

Bu arada yatırımcılar Fed’in Mart ayında faiz oranlarını 50 baz puan artıracağının teyidini beklerken, Fed yetkililerinin yorumlarını yakından takip edecekler. Analiste göre, 10 yıllık ABD Hazine faizleri daha da yükselirse altın boğaları arka plana geçebilir. Öte yandan analist, altının getiri düzeltmesinin ardından daha da büyümesini muhtemel görüyor.

Analiste göre altın fiyatı, 20 günlük SMA’nın çok üzerinde kalırken, 1.877 dolar civarındaki en yüksek seviyeleri bekliyor. Saqib Iqbal, analizinde şu seviyelere işaret ediyor.

Ancak fiyat 20 günlük SMA’dan çok uzak olduğu için yeni hafta başladığında bir miktar düzeltme veya konsolidasyon görebiliriz. Ek olarak, 50 günlük ve 200 günlük SMA’ların yükseliş geçişi, boğalara ek yakıt sağlayabilir. Flip tarafında ise, 1.835 dolar, 1.800 doların önündeki geçici destek ve ardından 1.780 dolar görünüyor.

“Bu haftaki fiyat hareketi, altının kısa vadeli savaşı kazanabileceğini gösteriyor”

Analist James Hyerczyk, altın vadeli işlemlerin Cuma günü erken saatlerde karışık bir trade daha kaydettiğini, ancak artan enflasyona ilişkin endişelerle iki ayın zirvesine yakın tutunmaya devam ettiğini belirtiyor. Bununla birlikte analist, kazançların, artan faiz oranları beklentileriyle sınırlandığını ifade ediyor. Analist, şu yorumu yapıyor:

Ukrayna’da meydana gelen dış olayları bir kenara bırakırsak, altın alıcıları ve satıcıları arasında, Fed’in enflasyondaki yükseliş eğrisinin gerisinde olup olmadığı konusunda bir savaş yaşanıyor. Bu haftaki fiyat hareketi, altının kısa vadeli savaşı kazanabileceğini gösteriyor.

Analist, TÜFE raporunu, Fed için enflasyonun burada olduğuna ve onun zarar verici varlığının bilinmesine dair bir uyandırma çağrısı işlevi göreceğini söylüyor. Ayrıca analist, altın alıcılarının, CME’nin FedWatch aracına göre, finansal piyasaların Mart ayında 50 baz puanlık bir artışla fiyatlandığını dikkate alması gerektiğini hatırlatıyor. Analist, Ukrayna-Rusya krizi olmasaydı bile altın fiyatlarının çok daha düşük olacağına inanmasını sağlayan bir boğa haberi olmadığını kaydediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir