Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.673
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.673
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

36 Uzman: Kurucusu Yok Olan SHIB, LUNA Gibi Çökebilir!

Shiba Inu temalı meme coin’in yakım oranı, Shiba Inu’nun (SHIB) kurucusu Ryoshi’nin gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasından sonra bir darbe aldı. Finder’daki uzmanlar, “proje kullanılabilirlikten yoksun olduğu için” Shiba Inu’nun Terra gibi çökebileceğine inanıyor.

SHIB fiyatı, Ryoshi’nin ortadan kaybolmasıyla birlikte düştü

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Shiba Inu’nun anonim kurucusu Ryoshi, tüm sosyal medya platformlarından kayboldu ve SHIB sahipleri ve topluluk arasında bir heyecana neden oldu. Ryoshi, spekülasyonlar arttıkça tweet’lerini sildi ve internetteki tüm varlığını sildi. Ryoshi, Shiba Inu topluluğundan ayrıldıktan sonra, proje lideri ve geliştirici Shytoshi Kusama, ekibin çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Shiba Inu temalı meme coin’in yakım oranı, 29 Mayıs’taki Ryoshi’nin gidişinden sonra bir darbe aldı. Son 24 saat içinde sadece 54,6 milyon SHIB tokenı yakıldı. Yani yakım oranı, bir gecede yüzde 64,2 düştü. Yakım oranındaki bir düşüş, tokenın dolaşımdaki arzının yavaş bir şekilde azalmasıyla ilişkilidir ve SHIB dolaşımının azalmasının fiyatı üzerindeki yükseliş etkisini geciktirir. Şimdiye kadar 410.46 trilyon Shiba Inu tokenı yakıldı ve SHIB arzını önemli ölçüde azalttı.

Finder uzmanları: Shiba Inu Terra ile aynı kaderi paylaşabilir

Bir karşılaştırma sitesi olan Finder’daki kripto para birimi uzmanlarının bir raporuna göre, Shiba Inu, Terraform Labs’ın LUNA’sına (şimdi Luna Classic-LUNC) ve TerraUSD’ye (UST) benzer şekilde çökebilir. Rapor, 36 kripto para birimi uzmanının görüşlerini içeriyor. Kripto ekosistemindeki meme coin’leri arasında, Shiba Inu en çok etkilenen kripto para birimlerinden biridir ve uzmanlar, Dogecoin katilini çevreleyen çeşitli tehditler olduğuna inanıyor. Kripto uzmanlarına göre Shiba Inu, LUNA ile aynı kategoride ve projenin gerçek bir kullanım durumu yok. Kullanılabilirlik eksikliği, Shiba Inu’nun gerçek ürününe değil, hype’a güvendiğini ima ediyor.

Shiba Inu, projesinde bir stablecoin olmasa da, Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST’den farklı olarak, bir geliştirme eksikliğinin olduğu iddia ediliyor. Shiba Inu’nun stablecoin’i, UST’nin 1 dolarlık sabitinden farklı olarak 0,01 dolara sabitlenecek. Kurucu Ryoshi, bunun Shiba Inu’nun stablecoin’ini ekosistemdeki algoritmik stablecoin’lerden daha kararlı hale getireceğine inanıyordu. Proje şu anda “tamamlanmak üzere” ve sabitin nasıl korunacağına ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir