Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.637
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.637
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

3 Uzman: Bitcoin’in Bu Diplere Kayması Sürpriz Olmamalı!

ABD dolarına sabitlenerek değerini korumak için algoritma kullanan bir stabilcoin olan TerraUSD (UST) kısa süre önce dolar kuru sabitini kaybetti ve bu da Luna’nın değerinin yüzde 99’undan fazlasını kaybetmesine neden oldu. Frankfurt Finans Yönetimi Okulu’ndaki Blockchain Merkezi başkanı Philipp Sandner, verdiği bir röportajda, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, UST ve Luna’nın çöküşüyle ​​birlikte “sürüklendiğini” söyledi. Coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz.

Ucuz para günleri sona erdi

Sandner, çöküşün, kripto sisteminde ortaya çıkan “neredeyse canavar yapılar” olarak adlandırdığı çok sayıda aşırı değerleme ve şişirilmiş token fiyatlarından kaynaklandığını söyledi. Ancak bitcoin ve kripto dünyası için sorunlara neden olan sadece UST değil. Kripto para birimleri ve blockchain’e odaklanan bir araştırma firması olan Emden Research’ten kripto analisti Timo Emden, yükselen faiz oranlarının da fiyatları etkilediğini söyledi ve ucuz para günleri sona erdi dedi. Emden yaptığı açıklamaya, son birkaç yılın rekor düşük faiz oranlarına atıfta bulunarak şöyle devam etti:

Yükselen faiz oranları, riskli varlık sınıfları için zehir olduğunu kanıtlıyor.

Kripto çöküşü daha yerleşik hisse senetlerinde bir satışın arkasından geldiğinden, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, teknoloji hisse senetleri ile de ilişkili görünüyor. Ancak Emden, bunun hala “fantastik ve umut verici” bir teknoloji olduğuna inanıyor. Emden açıklamalarına şöyle devam etti:

Bitcoin’e giden tüm kuğu şarkıları, benim görüşüme göre, çok erken. Ancak temel ve teknik bir bakış açısına göre, görünüm önemli ölçüde bulanıklaştı.. BTC’nin 20 bin dolara düşüşü çok fazla sürpriz olmamalı

Bitcoin kısa vadede kasvetli ancak uzun vadede olumlu görünüyor

Rudy Capital’den kripto analisti Thomas Faber için mevcut makro görünüm “nispeten kasvetli”. Ancak Faber, uzun vadeli görünümün “olumlu kaldığını” düşünüyor. Analist, Bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çoğu kripto projesinin temellerinde, değer önermelerinde ve vizyonlarında hiçbir şey değişmedi. Merkeziyetsiz finans gibi birçok alanda yıkıcı ateş gücü değişmeden kalıyor ve önümüzdeki yıllarda ivme kazanmaya devam edecek. Ancak kısa vadede yatırımcılar daha fazla düşüş beklemeli.

Bitcoin ve kripto para piyasaları hakkında görüşlerini açıklamaya devam eden analisti, son kazanın riskli varlık sınıflarına karşı mevcut isteksizliği gösterdiğini söyledi. Yatırımcılar panik içinde yatırımlarından kaçıyor diyen analist, sözlerine şöyle devam etti:

Şu anda kimse düşen bıçağı yakalamak istemiyor. Temel ve teknik durum belirsizliğini koruyor. Borsa ışıkları hala kırmızı. Pek çok yatırımcı, çöküşü beklemeye mi yoksa kalan karlarını “son saniyede” satmaya mı çalışacağına karar vermelidir. Yani aşağı yönlü trendin devam etme tehlikesi var. Trend gelişti, ki bu durdurulması zor. Yatırımcıların önümüzdeki saatlerde ve günlerde daha fazla belirsizlik için hazırlık yapmaları gerekiyor.

Bitcoin ve kripto para piyasaları için en kötü krizlerden biri

Sandner’e göre kripto çöküşü, yatırımcılar için, özellikle de, hiç kripto para birimleriyle gerçekten ilgilenmeyen, ancak herhangi bir tokene yatırım yapanlar için, çok fazla risk barındırıyor. Profesör, kripto varlıkları için en kötü krizlerden birinde olduğumuza inanıyor ve şunları ekliyor:

Birkaç kez böyle kazalar yaşadı. İlk kez bir çöküş yaşadığınızda şok oluyorsunuz. İkincisinde, bunun bir daha olmayacağını düşündüğünüz için de şok oluyorsunuz. Ama sonra fark ediyorsunuz ki, tıpkı borsalar gibi kripto piyasaları da sık sık çöküyor. inanılmaz derecede aşırı değerlendi… Birkaç yıl içinde Bitcoin yeniden düşecek. Volatilite, kriptonun vahşi büyümesini engellemek için, daha katı düzenleme argümanları sağladı. Birçok insan çok fazla para kaybetti ve şimdi daha fazla yatırım yapacak kaynaklara veya iradeye sahip değiller. Bu nedenle kriptoya arkalarını döndüler. Bu likidite eksikliği yaratıyor ve fiyatın yükselemeyeceği anlamına gelir.

Yine de Sandner, kripto fiyatlarının şu anda daha fazla düşmeye devam edeceğine inanmıyor ve içgüdülerim, dibe ulaştığımız yönünde diyor. Bitcoin geçen ay yaklaşık yüzde 25 düşerken, Ethereum yaklaşık yüzde 35 ve Solana yaklaşık yüzde 50 düştü. Sandner, token’lerin hepsinin birbiriyle ilişkili gibi göründüğünü söyledi. Bitcoin yüzde 25 daha düşerse, o zaman korelasyon nedeniyle diğer kripto para birimleri yüzde 35 veya yüzde 50 daha düşecek, bu da sadece birkaç hafta içinde yaklaşık yüzde 75 oranında çökecekleri anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir