Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.047
% 3.61
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.047
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

3. LUNA Olayı da Patladı: Bu Altcoin Peg’ini Kaybetti!

Kripto piyasası haftayı kötü bir şekilde açıyor. Piyasalar kırmızı. İlk olarak, Celsius ağı, aşırı piyasa koşulları nedeniyle para çekme ve alım satım işlemlerinin durdurulduğunu duyurdu. Şimdi, TRON’un USDD stablecoin’i tıpkı LUNA olayı gibi, ABD doları sabitinden ayrıldı, yani de-pegging yaptı. Piyasalar ise kırmızı. İşte yaşananlar…

Yeni LUNA mı? Tron’un stablecoin’i sabitini kaybetti

De-peg’in haberi Twitter’da Tron’dan Justin Sun tarafından açıklandı. Görünüşe göre USDD piyasasındaki bu aksama, Binance’de TRX short pozisyonları (açık pozisyonları) için yüzde 500’e ulaşan negatif fonlama oranından kaynaklandı. Sonuç olarak, Tron’un algoritmik stablecoin’i USDD, USD’den hafif bir düşüş yaşadı. USDD, değerinin yüzde 1.5’ini kaybetti. Şu anda 0.9886 dolardan işlem görüyor.

Bir stablecoin’in USD’ye sabitlenmesi (pegging), stablecoin ile USD arasında 1:1 bir oran sağlar. Bu, fiat’ın aksine stablecoin tarafından kolaylaştırılan kripto para birimi açısından likiditeyi artırır. Justin Sun’a göre, USDD’nin USD’den ayrılması çok aşırı bir olay gibi görünmüyor. Sun, aksamayı duyururken, durumun kısa sürede çözüleceğini ve aksamanın 24 saat bile sürmeyeceğini belirtti. Ayrıca Tron’un Binance kısa vadeli fonlama oranıyla mücadele etmek ve USDD’nin yeniden sabitlenmesini kolaylaştırmak için TronDao rezervlerinde 2 milyar dolar kullanacağını ima etti.

USDD’yi korumak için 700 milyon dolar enjekte edildi

Justin Sun ayrıca USDD’yi desteklemek için ayrılan 2 milyar dolarlık rezervin bir parçası olarak yaklaşık 700 milyon dolar değerinde USDC’nin dağıtıldığını söyledi. Bu yazının yazıldığı sırada USDD 0,99 dolardan işlem görüyor. Coin, daha önce 0.98 dolar seviyelerine düşüren de-peg’den toparlanıyor gibi görünüyor. Tron’un USDD’si algoritmik bir stablecoin’dir. Bu tür stablecoin’ler, Terra’nın UST’sinin çöküşünden sonra yoğun bir inceleme altına alındı. Ancak görünen o ki, TRON acil durumlara hazırlıklıydı ve sabiti korumak için rezervleri dağıtmak için yeterince erkenden harekete geçti.

Bu sırada, şu anda TRX’in fiyatı son birkaç saat içinde yüzde 15’ten fazla düştü. Token şu anda 0,064 dolar civarında işlem görüyor. DAO Rezervinden gelen nakit enjeksiyonunun, TRX fiyatlarını likidite ile destekleyerek gerçekten de kısa pozisyondaki işlemlere karşı koyabileceği düşünülüyor. Sun’ın 2 milyar dolarlık nakit dağıtımını takiben short squeeze’in görülebileceği de ihtimaller arasında. Coinmuhendisi.com olarak daha önceki yazılarımızda da bildirdiğimiz üzere, bir short squeeze sırasında, bir varlığın veya tokenın fiyatı yükselir. Fiyatın düşeceğine güvenen traderları tasfiye eder. Traderlar daha sonra pozisyonlarını kapatmalı ve tokenı geri satın almalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir