Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.396
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.396
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

3 Ekonomist, Altın Fiyatında Kısa Vadede Bunları Bekliyor!

Sekiz ayın en yüksek seviyesi olan 1.900 dolar civarındaki altın trade’i, bazı analistlere göre, trader’ların Federal Rezerv’in mevcut enflasyon tehdidini en azından yakın vadede durdurmak için fazla bir şey yapacağına inanmadıklarının bir işareti olabilir. Profesyonel analistlerin ve ekonomistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Altın fiyatındaki hareket, yatırımcıların Fed’e inanmamasından kaynaklanıyor”

Traderlar ve yatırımcılar, Federal Rezerv’in faiz oranlarını 50 baz puan artırmasını pek olası görmedikçe altın fiyatları yükseldi. Haftanın başında piyasalar için bir sonraki para politikası toplantısında ABD merkez bankasının agresif bir hamle yapma şansı %50’den fazlaydı. Ancak FOMC’nin Ocak ayı toplantı tutanaklarının yayınlanmasından bu yana beklentiler yaklaşık %30’a düştü.

Bununla birlikte, Federal Rezerv’in bir toplantı içi hareketle piyasaları şaşırtabileceğine dair konuşmalar olduğu için altın piyasası henüz tamamen kontrolden çıkmış değil. Ancak bazı analistler bunun olası olmadığını düşünüyor. TD Securities emtia stratejisi başkanı Bart Melek, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Mart toplantısından önceki bir hareketin piyasada paniğe işaret edeceğini düşünüyorum ve yapmak istemedikleri de bu. Altında gördüğümüz bu hareketin, yatırımcıların Federal Rezerv’in özellikle kısa vadede enflasyonu düşürebileceğine inanmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Bart Melek, Fed’in 3. çeyreğe kadar enflasyon üzerinde kırbaç kıracağını öngörmüyor

Emtia stratejisi başkanı, enflasyon beklentilerine bakıldığında getiri eğrisinin kısa ucundaki başabaş oranlarının, özellikle beş yıllık oranların daha da yükseldiğini kaydediyor. Buna karşılık, uzun uçtaki başabaş oranları nispeten sabit kaldı.

Bart Melek, mevcut ortamda Fed’in muhtemelen enflasyon baskılarının hafiflemeye başlayıp başlamadığını görmek için hala zamanı olduğunu da sözlerine ekliyor. Ayrıca, yükselen tüketici fiyatlarında geçici olabilecek unsurlar olduğunu söylüyor. Stratejist, konuyu şu şekilde açıklıyor:

Enflasyonun uzun bir süre yüksek kalacağını düşünüyorum, ancak ne kadar yüksek olacağını bilmiyorum. Fed’in işgücü piyasasını desteklemek adına kısa vadeli enflasyonu feda etmeye devam edeceğini tahmin ediyorum.

Bart Melek, yılın büyük bölümünde enflasyonun mevcut seviyelerinde kalması durumunda Fed’in daha agresif davranacağını da sözlerine ekliyor. Ancak, merkez bankasının üçüncü çeyreğe kadar enflasyon üzerinde kırbaç kıracağını öngörmüyor.

“Jim Bullard’ın aşırı şahinliği FOMC’deki çoğunluk tarafından paylaşılmıyor”

ABD merkez bankasının faiz oranlarını yükseltmesi beklense de bazı ekonomistler, son tutanakların piyasaların beklentilerinde biraz fazla agresif olabileceğini gösterdiğini söylüyor. Capital Economics’in ABD’li baş ekonomisti Paul Ashworth, tutanakların Fed’in önümüzdeki ay 50 baz puanlık bir hamleyi ciddi olarak düşünmediğini açıkça gösterdiğini belirtiyor.

Tutanaklar, ABD merkez bankasının para politikasını son sıkılaştırma döngüsünden daha hızlı bir şekilde sıkılaştırmaya çalıştığını gösterdi. Ancak Paul Ashworth, bunun aşılması gereken önemli bir bar olmadığını ifade ediyor:

Enflasyon bekledikleri gibi düşmezse, ‘FOMC’nin politika uyumunu şu anda tahmin ettiklerinden daha hızlı bir şekilde kaldırması uygun olur’ önerisi, tartışmasız biraz daha şahin. Ama yine de, tutanaklarda hiçbir şey Jim Bullard’ın aşırı şahinliğinin FOMC’deki çoğunluk tarafından paylaşıldığını göstermiyor.

Ole Hansen: Bu gelişmeden altın pozitif olarak etkilenecek

Bununla birlikte, bazı analistler, Federal Rezerv hangi yolu seçerse seçsin altının yolunda ilerlemeye devam etmesini bekliyor. Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, altının momentumunu, yatırımcıların Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol etme konusundaki başarısız girişimine karşı korunma arayışında olduklarının bir göstergesi olarak gördüğünü belirtiyor:

Zamanlama ne olursa olsun birinci faiz artışı, ABD ekonomisini keskin bir ekonomik yavaşlama yoluna sokacağı için altın pozitif olarak etkilenecek. Fed, bir şeyler bozulana kadar artırım yapacak ve ne kadar erken başlarlarsa, altın fiyatlarında destek noktasına o kadar çabuk ulaşılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir