Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.506
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.506
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“3 Ayaklı Düzeltme” Devler Altın Fiyatları Tahminini Paylaştı!

Altın fiyatları, enflasyon ve jeopolitik olmak üzere ikiz faktör üzerinde yükseldi. HSBC’deki ekonomistlere göre, altın için kısa vadeli momentum pozitif kalmaya devam ediyor. Commerzbank’taki ekonomistler ise, son gelişmelerden hiçbirinin sarı metali hareket ettirecek şekilde ayarlanmadığını belirtiyor. DBS Bank stratejisti Benjamin Wong’a göre altının ilerlemesi teknik olarak yönlendiriliyor.

“Altın yükseldi, ancak aşağı yönlü baskı devam ediyor”

HSBC’deki ekonomistlerin görüşüne göre, altın için kısa vadeli momentum pozitif kalmaya devam ediyor, ancak Fed’in oranları artırma kararlılığı, potansiyel zayıf yatırım dışı talep ve USD’nin güçlenmesi altın kazanımlarını sınırlayabileceğinden yukarı yönlü hareket sınırlı görünüyor. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in çoğu ekonomide daha ılımlı mali harcamalarla birlikte para politikasını normalleştirme kararlılığı, muhtemelen ikici yarı ve sonrasında altın üzerinde baskı oluşturacak ve USD’deki daha mütevazı kazanımlar muhtemelen altın yükselişlerini de sınırlayacak. Jeopolitik gerilimlerde bir azalma veya enflasyonun düşürülmesi de bir geri çekilmeyi tetikleyebilir.

“ABD verilerinin altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olmayacak”

coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere altın fiyatları 1.970 dolar ile 1.980 dolar arasında dalgalanıyor. Commerzbank’taki ekonomistlere göre, son gelişmelerden hiçbiri sarı metali hareket ettirecek şekilde ayarlanmadı. Ekonomistler, şu yorumda bulunuyor:

Fed, muhtemelen önümüzdeki aylarda para politikasını sıkılaştırmaya devam edecek ve 50 baz puanlık büyük oran artışları uygulayacak. Bu nedenle ABD verilerinin altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olmasını beklemiyoruz.

“Altın fiyatları için kısa süreli üç ayaklı bir düzeltme olabilir”

DBS Bank stratejisti Benjamin Wong’a göre altın fiyatları, önceki üçgen modelinin kırılması için 1.898 dolarda bir ilerleme sağladı. Bununla birlikte stratejist, Mart ayı 2.070-1.890 dolar aralığındaki %61,8 Fibonacci düzeltmesi olan artışın şimdilik 2.001 dolar ile yumuşatılabileceğini söylüyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altının ilerlemesi teknik olarak yönlendiriliyor ve kısmen bu hafta enflasyon riskinden korunma temasından kaynaklanıyor. Bu, 2.001’i dikkatle izlenen bir direnç noktası yapan daha kısa süreli üç ayaklı bir düzeltme olabilir. Bu nedenle, haftalık MACD sinyalinin boğalarla olduğu göz önüne alındığında, ana boğa eğilimini sağlam tutan bir geri dönüşü göz ardı etmemek lazım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir