Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.142
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.142
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

3 Analist: Rus-Ukrayna Krizi Altın’ı Bu Seviyelere Götürüyor!

Rusya’nın Ukrayna’nı işgal etmesinin etkisiyle Perşembe günü altın fiyatları, Eylül 2020’den bu yana en yüksek gün içi seviyelere ulaştı. Öte yandan, ABD’nin ve AB’nin yaptırım tehdidinin zayıflığı, piyasaların bugün toparlanmasına ve altın fiyatlarının 1.900 doların altına gerilemesine neden oldu. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Paul Wong’a göre altın, bir buçuk yıl süren ‘yükseliş konsolidasyonundan’ çıktı

Yatırımcılar, son jeopolitik eylemlerin ekonomileri istikrarsızlaştıracağından ve enflasyonist baskıları yoğunlaştıracağından endişe ediyor. Bununla birlikte, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve güvenli limanlara kaçışı başlatması, değerli metalleri destekliyor. Sprott piyasa stratejisti Paul Wong, gelişmeleri ve piyasalara etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Piyasalar tamamen riskten kaçma modunda. Altın, bir buçuk yıl süren ‘yükseliş konsolidasyonundan’ çıktı ve Perşembe günü erken saatlerde 1.965 dolarlık kilit direnci test etti. Altını, bir güvenli liman varlığı olarak görmeye devam ediyoruz. Geçen yıl altına yapılan yatırımda önemli bir azalma oldu ve şimdi tersine dönme sürecinde.

“Rusya işgalini genişletirse, altının 2.000 doların üzerine çıkma potansiyeli var”

Wolfpack Capital’in baş yatırım yetkilisi Jeff Wright, Rusya’nın işgalini Ukrayna’nın ötesine genişletmesi ve Baltık ya da Polonya’daki NATO güçleriyle çatışmaya girmesi halinde altının 2.000 doların üzerine çıkma potansiyeli olduğunu söylüyor.

Juan Carlos Artigas: Altın, yatırımcıların beklediği gibi performans gösteriyor

Rusya dünyanın en büyük altın üreticileri arasında yer alıyor ancak bu noktada finansal piyasalardaki belirsizlik değerli metale yönelik yatırım talebini besledi. Dünya Altın Konseyi’nin küresel araştırma başkanı Juan Carlos Artigas, şu yorumu yapıyor:

Altın, sistemik risklere ve beklenmedik piyasa olaylarına karşı iyi kurulmuş bir korunma aracıdır. Bu bir istisna değil. Değerli metal, yatırımcıların beklediği gibi performans gösteriyor ve stratejik bir varlık olarak rolü var. Bu yüzden yüksek enflasyon ve genel piyasa oynaklığı dahil olmak üzere, jeopolitiğin ötesindeki dinamikler nedeniyle artan talep tarafından daha fazla destekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir