Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.900
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.900
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

3 Analist Konuştu: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Düşebilir!

Altın fiyatları Pazartesi günü, dolar ve Hazine faizlerinin agresif oran artışlarına ilişkin beklentileri artıran sağlam bir ABD işgücü raporunun ardından güçlenmesiyle sabit kalırken, kötüleşen Ukrayna krizi külçe için güvenli liman tekliflerini destekledi.

“Yükselen ABD faizleri ve güçlenen dolar altın üzerinde daha etkili”

OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, Rusya’nın Ukrayna işgalinin ve Fed’in şahinleşen duruşunun altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

Doğu Avrupa’daki çatışma, düşüşlerde altın fiyatlarına ılımlı bir arka rüzgar sağlıyor olsa da, altına yapılan ana fiyatlandırma girdilerinin daha yüksek ABD faizlerinin ve daha yüksek ABD dolarının etkisine yöneldiği artık çok açık.

Aylık ABD istihdam raporunun güçlü bir işgücü piyasasına işaret etmesi ve Federal Rezerv’in şahin politika duruşunu sürdürme yolunda olmasının etkisiyle, Hazine faizleri yükselirken, dolar haftaya güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Daha güçlü bir dolar, altını diğer para sahipleri için daha az çekici hale getirirken, daha yüksek faizler, ödeme yapmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Wang Tao: Spot altın fiyatları bu seviyeye düşebilir

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere ABD istihdam verileri, işsizlik oranının %3,6 ile iki yılın yeni en düşük seviyesine gerilediğini ve ücretlerin yeniden hızlandığını göstererek Fed’in Mayıs ayında faiz oranlarını 50 baz puanlık yüksek bir artışa yönlendirdiğini gösterdi. Fed Çarşamba günkü Mart toplantısının tutanaklarını yayınladığında, yatırımcılar 50 baz puanlık bir faiz artırımı tartışmasını dört gözle bekliyorlar.

Bu arada Almanya savunma bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukraynalı ve Avrupalı ​​yetkililerin Rus güçlerini vahşet yapmakla suçlamasının ardından Avrupa Birliği’nin Rus gazı ithalatını yasaklamayı görüşmesi gerektiğini söyledi. Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.924 dolardaki desteği kırdığı için 1.898 dolara düşebilir.

Pablo Piovano: Yakın vadede daha fazla kayıp olası değil

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, açık faizin Cuma günü 4,6 bin kontrat civarında daraldığını ve art arda ikinci günlük geri çekilmeyi perçinlediğini kaydetti. Aynı doğrultuda, hacim önceki günlük artışı tersine çevirerek yaklaşık 31 bin kontrat azaldı.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Cuma günkü altın fiyatlarındaki düşüşe, açık faiz ve hacimdeki daralma eşlik etti; bu, yakın vadede daha fazla kayıpların olası görünmediğinin bir göstergesi. Bununla birlikte analist, değerli metalin şu an için devam eden konsolidasyonu iyi durumda tutmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir