Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$67.049
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 67.049
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

3 Analist: Gelecek Hafta Altın İçin Bu Seviyeleri Bekleyin!

Piyasa analisti Christopher Lewis, altın piyasalarının hafta boyunca biraz yükseldiğini ve 1.950 dolar seviyesine yaklaşmak için bunun önemli bir alan olduğunu söylüyor. Analist James Hyerczyk’e göre, Haziran Comex altın vadeli işlem sözleşmesinin Cuma günü kapanışa doğru yönü, traderların 1.932,90 dolara tepkisiyle belirlenecek. Analist Craig Erlam, altının günlerdir konsolidasyonda olduğunu, ancak hafta sonunda bu durumdan çıkış yapabileceğini belirtiyor.

Altın piyasalarında haftalık ralli

Christopher Lewis, altın piyasalarının, kısa vadeli grafiklerde önemli miktarda direnç gösteren bir alan olan 1.950 dolar seviyesine ulaşmak için hafta boyunca ralli yaptığını belirtiyor ve analizine şu yönde devam ediyor. Bu noktada altın bir açıklama yapmaya ve uzun vadede 2.000 dolar seviyesine ulaşmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, piyasa muhtemelen biraz gürültülü davranışlar görmeye devam edecek. Ancak geri çekilmeden sonra, resme bol miktarda değer avcılığının geri döndüğünü görmemiz mantıklı.

1.900 dolar seviyesinin altında bir düşüşü tersine çevirecek olsaydık, bu piyasanın genel tavrını değiştirebilirdi. Ancak şu anda orada çok fazla satın alma baskımız olduğu aşikar ve bu nedenle oraya gitmenin zor olacağını düşünüyorum. Aşağı kırarsak, altını 1.850 dolar seviyesine gönderebilir. Bu elbette büyük bir değişiklik olurdu, ancak bunun olasılığının gün geçtikçe azaldığına inanıyorum. Piyasa kesinlikle daha yükseğe çıkmak istiyor gibi görünüyor ve bence belki de son zirveleri tekrar test edecek. Bu kolay olduğu anlamına gelmez, ancak en olası sonuç gibi görünüyor.

Bu piyasayı açığa çıkarmaya çalışmakla ilgilenmiyorum, en azından henüz ve altının daha uzun vadede gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak, alternatif potansiyeli her zaman aklınızın bir köşesinde tutmalısınız, böylece ne zaman yanıldığınızı bileceksiniz.

Momentum yukarıya dönerken Haziran altını yükseliyor

James Hyerczyk’e göre, altın vadeli işlemleri Cuma günü seans ortasında yükseldi ve onları haftayı daha yüksek kapatabilecek bir konuma getirdi. James Hyerczyk’im analizlerini kendi anlatımıyla Coinmuhendisi.com okuyucuları için sunuyoruz. Piyasadaki güç, yatırımcıların agresif bir Federal Rezerv’in 50 baz puanlık gruplar halinde faiz artırımı konusunda, enflasyonun kontrolden çıkmasından daha az endişeli olduklarını gösteriyor.

Fed’in Mart toplantısının tutanakları, politika yapıcılar arasında enflasyonun ekonomide genişlediğine ve “birçok” katılımcının önümüzdeki birkaç toplantıda 50 baz puanlık büyük artışlarla faiz oranlarını yükseltmeye hazır olduğuna dair derinleşen endişeyi gösterdi. Artan maliyetlere veya inatla güçlü enflasyona odaklanırken şahin haberlere büyük ölçüde omuz silkti.

Günlük Haziran Comex altın fiyatı

Günlük swing grafiği teknik analizi

Günlük hareket grafiğine göre ana eğilim aşağı, ancak momentum şimdi yukarı doğru kayıyor. 1.955,00 dolardan başlayan bir işlem, ana eğilimi yukarıya çevirecek. 1.916,20 dolara doğru bir hareket, düşüş trendinin yeniden başladığını işaret edecek. Küçük trend yukarı. Alıcılar 1.948,90 doları çıkardığında bugün erken saatlerde yükseldi. Bu momentumu yukarı doğru kaydırdı. Piyasa şu anda 1.932,90 dolar ve 1.958,70 dolardan bir çift geri çekilme seviyesi içinde işlem görüyor. Aşağı yönde, destek 1.908.10 dolar ve 1.897.70 dolar seviyelerinde bir çift geri çekilme seviyesi.

Günlük swing grafiği teknik tahmini

Haziran Comex altın vadeli işlem sözleşmesinin Cuma günü kapanışa doğru yönü, traderların 1.932,90 dolara tepkisiyle belirlenecek.

Boğa Senaryosu

1.932,90 doların üzerinde sürekli bir hareket, alıcıların varlığını gösterecek. 1.955.00 doları almak, ana eğilimi bir sonraki hedef olan 1.958.70 dolara yükseltecek. 1.958,70 dolara kadar olan bir trade, satın almanın güçlendiğini gösterecektir. Bu, ana zirvenin 1.972,50 dolardan hızlı bir şekilde test edilmesine yol açabilir. 1.972 dolara kadar olan bir trade, birincil hedef bölge olan 1.987,60 dolar ile 2.009,90 dolar arasındaki yükseliş trendini yeniden teyit edecektir.

Ayı Senaryosu

1.932,90 doların altında sürekli bir hareket, satıcıların varlığına işaret edecektir. Bu, ilk hedef olan 1.916,20 dolara ve ardından 1.908,10 dolar ile 1.897,70 dolar ile bir zayıflık işareti olacak.

Altın fiyatının menzili hala sınırlı mı?

Craig Erlam, altın fiyat aralığının, son günlerde, diğer piyasaların Federal Rezerv’in başka bir şahin hareketinin ardından çok fazla oynaklık gördüğü bir zamanda bile konsolide edildiğini söylüyor. Craig Erlam, analizlerine şu yönde devam ediyor.

Daha yüksek faizler tipik olarak daha düşük altın fiyatlarıyla ilişkilendirildiğinden, bu bir zamanlar altın için olumsuz olurdu. Ama bunlar sıradan zamanlar değil. Ekonomik görünüm oldukça belirsiz, riskler ciddi şekilde artıyor ve enflasyon yükseliyor. Bu nedenle, faizler yükseliyor ve hızlı bir şekilde devam etmesi bekleniyor olsa da, altına yönelik bolca iştah var.

Bugünkü hareket, menzil daraltma dönemini sona erdirdi. Ancak bir kopuş teşkil ediyor mu? Biraz şüpheliyim. Özellikle hareket için fazla bir katalizör olmadığı için. Daha şahin bir Fed’in ortasında düşme başarısızlığı, fiyat için tartışmalı bir şekilde boğa görünümüne geçiyor, ancak bunun çok daha yüksek seviyelere kırılmasını görmek için yeterli olduğundan emin değilim.

Anahtar seviye, son haftalarda en yüksek aralık olan 1.960 dolar olabilir. Bunun kırılması, sarı metalde daha geniş bir rallinin güçlü bir sinyali olabilirken, bir başarısızlık birincil işlem bandının yerinde kaldığını gösterebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir