Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.076
% 3.57
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.076
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

3 Analist: Altın Fiyatları İçin Sırada Bunlar Var! 

Altın fiyatları ve diğer değerli metaller Cuma günü düştü ve yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artırımlarına bağlı kalacağına dair bahislerle dolara akın etti.

“Altın, endüstriyel değerli metallere kıyasla nispeten iyi tutunuyor”

TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek’e göre, ABD’de işler potansiyel olarak olumsuz göründüğünden dolar yükseliyor ve bu durum altına zarar veriyor. Stratejist ayrıca piyasanın, oldukça agresif faiz artışları görme olasılığının farkına vardığını belirtiyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinden takip ettiğiniz üzere, rakip güvenli liman dolar, 20 yılın taze zirvelerine tırmanarak, artan enflasyonu dizginlemek için daha sıkı para politikalarının küresel ekonomiye zarar vereceği endişeleri nedeniyle altını diğer para sahipleri için daha az çekici hale getirdi. Bart Melek, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak altın fiyatları, endüstriyel değerli metallere kıyasla nispeten daha iyi tutunuyor. Bununla birlikte talep, durgunluk ortamında zarar görebilir.

“Altın fiyatları üzerindeki aşağı yönlü baskı devam ediyor”

TD Securities ekonomistleri, sarı metalin aşağı yönlü baskı altında kalmasını bekliyor. Stratejistler, mevcut durumu şekilde yorumluyor:

Bir likidite boşluğu, tüm varlıkları aşağı çekiyor ve Hazinelerdeki şiddetli ralliye rağmen, altının güvenli liman statüsüne meydan okuyarak boşa gitmesine neden oluyor.

Stratejistler, CTA trend takipçilerinin tasfiye partisine katılmasıyla, likiditenin kıt olduğu bir zamanda önemli satış akışının, sarı metal üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini belirtiyor. Stratejistlere göre, altın fiyatları, bu satış akışının baskısı altında sarı metaldeki yükseliş trendini tanımlayan boğa piyasası dönemini sürdürmekte zorlanıyor. Stratejistler, son olarak şu hususların altını çiziyor:

Şu an için, risk varlıklarındaki türbülansın Hazine tahvillerini tetiklemesi nedeniyle güçlü TÜFE raporuna rağmen trend çizgisi korundu. Ancak altında, fiyatlar üzerinde baskı oluşturabilecek önemli miktarda kayıtsız pozisyon görmeye devam ederken, short traderların pozisyonu rekora yakın düşük seviyelerden yükselmeye başladı.

Pablo Piovano: Altın fiyatları şimdi 1.800 dolara bakıyor

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, short pozisyonun Perşembe günü üst üste üçüncü seansta bu sefer yaklaşık 6,2 bin kontrat arttığına işaret etti. Aynı doğrultuda, hacim önceki düşüşü kısmen tersine çevirdi ve yaklaşık 23,5 bin kontrat yükseldi.

Analiste göre Perşembe günkü altın fiyatlarındaki belirgin düşüş, artan açık faiz ve hacmin arkasındaydı ve bu, çok yakın vadede kartlarda ekstra düşüşün devam ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte analist, bir sonraki kritik desteğin 1.800 dolar seviyesinde olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir