Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.710
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.710
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

3 Analist: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Gidiyor!

Altın fiyatları, yükselen dolar ve ABD Merkez Bankası’nın yakında yapacağı faiz artırımının, külçenin enflasyondan korunma amaçlı çekiciliğini azaltmasıyla, Salı günü Şubat ortasından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

“Altın fiyatları için hedef aralığı, 1.810 ile 1.790 dolar arasında”

Spot altın fiyatları, yazının yazıldığı sıralarda %0,48 düşüşle 16 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.854,21 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri de %0,58 düşüşle 1.852,7 dolarda işlem gördü. Avustralya, Tiger Brokers’ın baş strateji sorumlusu Michael McCarthy, altın için kısa vadeli aşağı yönlü riskler bulunduğunu ve yüksek faiz oranlarından ve dolardan gelen baskıyla 1.810 ile 1.790 dolar arasında bir hedef aralıklarının olduğunu söylüyor.

Dolar 20 yılın en yüksek seviyelerine yakın kalırken ve dolar fiyatlandırılmış altını off-shore alıcılar için daha az çekici hale getirirken, Pazartesi günü 10 yıllık Hazine faizleri Aralık 2018’den bu yana ilk kez önemli bir psikolojik dönüm noktası olan %3’e ulaştı.

Günün ilerleyen saatlerinde faiz oranlarıyla ilgili toplantısına başlayacak olan ABD merkez bankası Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC), Çarşamba günü açıklayacağı kararıyla borçlanma maliyetlerini yarım puan artırması bekleniyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere Fed, Mart ayında politika faiz oranını 25 baz puan artırdı ve pandemi dönemi para politikasını sıkılaştırmaya ve yükselen enflasyonu dizginlemeye çalıştığı için yakında varlıklarını azaltmaya başlayacak. Altın bir enflasyon koruması olarak algılanırken, yüksek kısa vadeli ABD faiz oranları ve tahvil faizleri, sıfır getirili külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırma eğilimindedir.

Sarı metal, düşüşüne devam ediyor

Altın fiyatları, Pazartesi günü sert düşüşle tamamladı ve yaklaşık iki ayın en keskin günlük düşüşünü kaydederken, değerli metali Eylül ayından bu yana en kötü aylık performansıyla bırakan Nisan ayı geri çekilmesini sürdürdü. Bannockburn Global Forex baş piyasa stratejisti Marc Chandler bir notta, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Altın hafta sonundan önce 1.920 dolardan geri döndü ve Şubat ayının en düşük seviyesi olan 1.852 doları test etmeye hazır görünüyor.

ABD Dolar Endeksi (DXY), geçen hafta yedi yıldan fazla bir sürenin en güçlü seviyesini gösteren en yüksek seviyelerine yakın işlem gördü. Bu arada hazine faizleri artmaya devam etti ve bu da getiri sağlamayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini yükseltti.

Jim Wyckoff: Altın fiyatları yükselen dolar ve faizden darbe alıyor

Hem dolar hem de tahvil faizleri, Federal Rezerv’in kırk yıldan fazla bir süredir devam eden enflasyonu dizginlemek için agresif bir şekilde hareket edeceği beklentileriyle yükseldi Kıdemli analist Jim Wyckoff, hazırladığı bir piyasa notunda altın fiyatları için önem arz eden şu hususun altını çiziyor:

Kıymetli metaller, bu haftanın başlarında, 20 yılın zirvesine yakın güçlü bir ABD doları endeksinin etkisiyle düşüşte olan dış piyasa güçleri, katı bir şekilde düşük ABD ham petrol fiyatları ve daha yüksek ABD Hazine getirileri tarafından darbe alıyor.

Fed politika yapıcıları Çarşamba öğleden sonra iki günlük bir toplantıyı tamamlayacak. Yatırımcılar, merkez bankasının, tipik çeyrek puanlık bir hamle yapmak yerine, federal fon oranını 50 baz puan artırmasını bekliyor. Yatırımcılar ayrıca, önümüzdeki politika toplantılarında daha fazla faiz oranı hareketlerinin olası olup olmadığını değerlendiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir