Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.746
% 2.83
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.746
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

3 Analist: Altın Fiyatı Sırasıyla Bu 2 Seviyeye Düşebilir!

Altın fiyatı Fed’in para politikası duruşunu ve külçe talebini etkileyebilecek önemli ABD aylık enflasyon verileri öncesinde dolar ve Hazine getirilerinin zayıflamasıyla Çarşamba günü üç ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

“Enflasyon beklenti üstü olursa altın fiyatı 1.680 dolara gidebilir”

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri, üst üste üçüncü seansta düşerek sıfır getirili altın talebini yükseltti. Dolar, yüksek seviyelerde olsa da hafifleyerek, dolar fiyatlandırılmış külçeyi off-shore alıcılar için daha çekici hale getirdi.

Analistler, Nisan ayı için ABD tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylık büyümesinde, önceki aydaki %1,2’den %0,2’ye ve yıllık %8,1’lik artışta keskin bir gerileme bekliyorlar. ABD merkez bankası yetkilileri Salı günü, enflasyonla mücadele için en azından 1990’lardan bu yana en hızlı faiz artırımı serisine yönelik argümanlarını güçlendirdi.

DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, altının 1.830 dolar civarında kritik fiyat desteğinde oturduğunu ve enflasyon beklenenden daha yumuşak olursa, yatırımcıların külçenin bir hedge rolü yerine Fed üzerindeki etkisine öncelik vermesiyle fiyatların sıçrayabileceğini söylüyor. Stratejist, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Enflasyon aynı çizgide veya hatta biraz daha yüksek olursa, ki bu ana risk, altın fiyatı 1.800 doları kırabilir ve muhtemelen bir sonraki büyük test olan 1.680 dolara doğru gidebilir.

Stephen Innes: Altın yatırımcıları için sorun Fed’in faiz artışları

Yükselen kısa vadeli ABD faiz oranları, külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini yükseltiyor. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Enflasyondan korunma aracı olarak kullanılan altın yatırımcıları ve diğer emtialar için sorun, Fed’in her ne pahasına olursa olsun enflasyon yangınlarını söndürmek için faiz oranlarını artırması.

“Dolardaki amansız güç, altın fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor”

Altın, yeni haftanın başlamasıyla yeniden baskı altında. Commerzbank ekonomistlerinin belirttiği gibi, yatırımcılar sadece altından değil gümüşten de geri çekiliyorlar. Ekonomistler, şunları söylüyor:

Son haftalarda olduğu gibi aynı faktörler altın fiyatına baskı uyguluyor. ABD doları sağlam ve tahvil getirileri daha da artıyor. ETF yatırımcıları son iki haftadır altından çekiliyorlar. Bloomberg tarafından takip edilen altın ETF’leri geçen hafta yine 12 ton çıkış kaydetti. CFTC’nin istatistikleri, spekülatif finansal yatırımcıların altına da sırtlarını döndüklerini gösteriyor. Böylece son üç haftada vadeli işlem piyasalarında 153 ton altın satıldı. Bu, muhtemelen altın fiyatının bu süre zarfında 100 dolar veya %5 düşmesinin bir nedeni.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir