Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.339
% 4.53
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.339
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

3 Analist: Altın Fiyatı, Bu Seviyeler Arasında Dalgalanacak! 

Altın fiyatı, Federal Rezerv tarafından agresif politika sıkılaştırma korkuları yatışırken, dolar ve ABD Hazine tahvil getirilerindeki gerilemenin desteğiyle Cuma günü hafif de olsa yükselerek, art arda ikinci haftalık kazancını kaydetti.

“Beklentiler, zirvelerden önemli ölçüde düşen 10 yıllık faize yansıyor”

RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Daniel Pavilonis, Fed’in, amacına bir ölçüde bağlı kaldığını belirtiyor ve sonraki iki faiz artırımından sonra ne olacağına dair bir belirsizlik olduğunu da sözlerine ekliyor. Stratejiste göre, beklentiler, yüksek seviyelerinden önemli ölçüde düşen 10 yıllık getiriye yansıyor.

Gösterge 10 yıllık tahvil faizleri, güçlü harcama verileriyle kısa bir süre yükseldikten sonra, gerilerken, dolar art arda ikinci hafta düşüşe yöneldi. Bilindiği üzere, yükselen faiz, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırdığından, altın ABD faiz oranlarına karşı oldukça hassastır.

“Altın fiyatı bu seviyeler arasında dalgalanacak”

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Fed’in 3-4 Mayıs Çarşamba günü yayınlanan politika toplantısının tutanakları, Haziran ve Temmuz toplantılarında 50 baz puanlık faiz artırımlarına dikkat çekti. Tutanaklar, Fed’in bir resesyona neden olmadan ekonomiyi daha düşük enflasyona doğru yönlendirmenin en iyi yolu ile boğuştuğunu gösterdi.

Hisse senetleri tarafında, S&P 500 endeksi, artan kazançlar, tüketici harcamalarındaki güç ve enflasyonun zirveye ulaştığına dair işaretlerin ekonomik büyümedeki keskin yavaşlamaya ilişkin endişeleri hafifletmesiyle Mart ortasından bu yana en iyi haftalık kazancına ayarlandı.

Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling bir notta, altın fiyatı için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatı şimdi gerçek seviyesini bulmuş görünüyor ve yeni bir katalizör bulunana kadar 1.840-1.860 dolar aralığında dalgalanması muhtemel.

George Milling-Stanley: Altının daha da tırmanması için yer var

State Street Global Advisors baş altın stratejisti George Milling-Stanley, “Yüksek faiz oranları, büyük, tarihi tabloya uymasa bile altına zarar veriyor” diyor. Bununla birlikte Milling-Stanley, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşından kaynaklanan keskin enflasyonist baskılar ve yaşam maliyetini yıl boyunca %5 aralığında yüksek tutmasını beklediği ABD’deki yüksek işgücü maliyetleri göz önüne alındığında, altının daha da tırmanması için yer olduğunu düşünüyor.

Stratejiste göre, bu durum, altın ve altına yatırım yapmak isteyenler için bir fırsat sunuyor. Stratejist ayrıca değerli metallerin, enflasyon en az bir çeyrek boyunca %5’in üzerinde kaldığında daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğunu da sözlerine ekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir