Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.664
% 2.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.664
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

3 Analist Açıkladı: Kısa Vadede Altın’da Neler Olacak?

Cuma günü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söylemesinin ve ABD’de faiz artırım beklentilerinin külçeyi baskı altına almasının ardından, değerli metal için güvenli liman talebinin azalmasıyla altın fiyatları geriledi.

“Altın için birçok olumlu temel faktör hala varlığını sürdürüyor”

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukashenko ile yaptığı görüşmede, “Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin bana söylediğine göre, bazı olumlu değişimler var” dedi, ancak herhangi bir ayrıntı vermedi.

Spot altın, haftayı %0,44 kayıpla 1.987,74 dolar seviyesinde kapattı, ancak Ukrayna çatışmasıyla ilgili endişelerin yatırımcıları diken üstünde tutmasıyla haftalık yaklaşık %0,8’lik bir artış kaydetmeyi başardı. ABD altın vadeli işlemleri ise en son %0,77 düşüşle 1.985 dolardan işlem gördü. Saxo Bank analisti Ole Hansen bir notta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya-Ukrayna krizi, daha yüksek değerli metal fiyatlarını desteklemeye devam edecek. Çünkü bu daha yüksek enflasyon, yavaş büyüme ve daha az merkez bankası faiz artırımı anlamına geliyor.

CME’nin FedWatch Aracı’na göre, ABD enflasyonunun Şubat ayında balonlaşmasıyla birlikte, merkez bankasının 16 Mart’ta gösterge gecelik faiz oranını en az 25 baz puan artıracağına dair bahisler %94’te kaldı. High Ridge Futures değerli metal işlemleri direktörü David Meger, şu yorumu yapıyor:

Altın için, enflasyon ve tedarik zincirinin bozulması gibi birçok olumlu temel faktör hala varlığını sürdürüyor.

“Faiz artırımlarının ve doların güçlenmesinin etkisi kısa vadeyle sınırlı olacak”

Benchmark ABD 10 yıllık Hazine faizi gün içinde yükseldi ve getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini yükseltti. Bununla birlikte altın, güvenli liman yatırım akışlarından yararlanmaya devam ediyor. ANZ Bank ekonomistlerine göre, Ukrayna ihtilafı altın yatırımlarının güvenli liman cazibesini artırabilir. Ekonomistler, gelişmeleri şu şekilde değerlendiriyor:

Artan jeopolitik ve ekonomik risk, altın için arka planı kısa vadede giderek daha destekleyici hale getiriyor. Fed’in faiz artırımlarının ve doların güçlenmesinin etkisi kısa vadeyle sınırlı olacak. Daha yüksek altın fiyatları, Asya piyasasındaki fiziksel çıkışı zayıflatabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir