Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.184
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.184
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

25’ten Fazla Sinyali Çıktı! İşte Bitcoin’in Sıradaki Hamlesi

‘Siyah Kuğu’ yazarı Nassim Nicholas Taleb, ‘kripto kışı’ terimini eleştirdi ve buzul çağından bahsetti. Tom DeMark analizlerine göre, Bitcoin (BTC)’nin önümüzdeki birkaç ay içinde bir rahatlama rallisi yapmasını mümkün. Ancak eski seviyeler şimdilik hayal.

“Siyah Kuğu” yazarı kripto için tam buz devri tahmin ediyor

Yakın tarihli bir tweet’te, ‘Siyah Kuğu’ yazarı Nassim Nicholas Taleb, ‘kripto kışı’ terimini eleştirdi. Bu ifade, kripto para fiyatlarının uzun bir süre düşük kaldığı bir dönemi tanımlamak için kullanılıyor. Taleb’e göre, mevcut ayı piyasasını başka bir kripto baharının izleyeceğini ima eden mevsimsellik kavramı kusurlu.

Saygın matematikçi, buzulların yaklaşık 11.500 yıl boyunca gezegenin büyük bölümlerini kapladığı tarihteki döneme atıfta bulunuyor. Dahası, geçici kripto kışının tam gelişmiş bir ‘buz çağına’ dönüşebileceğine inanıyor.

Terim, Bitcoin fiyatının 12 ay içinde %80’den fazla düştüğü yıl olan 2018’de medyada geniş bir popülerlik kazandı. Acımasız kripto kışı, kriptoyu ilk kez ana akım haline getiren 2017 tarihi boğa piyasasından sonra geldi.

“Lider kripto için düşüşün nihai dibi olmayabilir”

2022’ye hızla ilerleyin ve tipik kripto kışınızın tüm belirtileri zaten orada. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Terra ve Three Arrows Capital gibi bazı önemli isimler son iki ay içinde sular altında kaldı. Bu arada BlockFi, Coinbase ve Gemini gibi önde gelen kripto para şirketleri, iş gücünün önemli bir bölümünü işten çıkardı.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, rekor seviyesinden %70’ten fazla düştü. Ancak bazıları 17.600 dolar seviyesinin devam eden düşüş döngüsünün nihai dibi olmayabileceğini düşünüyor. Lider kripto, şu anda 21.000 dolar seviyesinin biraz üzerinde işlem görüyor. Son düşüşten kısmen kurtulmayı başardı. Yine de, ABD borsası ile yüksek oranda ilişkili olmaya devam ediyor.

Tom DeMark’a göre Bitcoin eski yükseklere ulaşamayabilir

CNBC’nin ‘Mad Money’ sunucusu Jim Cramer, Bitcoin’in yakın vadede bir ralli yaşayabileceğini söylüyor. Ancak kripto paranın önceki zirvelerine ulaşması yıllar alabileceğini de ekliyor. 25’ten fazla sinyali çıkan Tom DeMark tarafından analiz edilen grafiklere atıfla, Bitcoin’in önümüzdeki birkaç ay içinde ‘hoş’ bir rahatlama rallisi yapmasını mümkün görüyor. Ancak Bitcoin’in yıllar hatta on yıllar boyunca eski zirvelerini tekrar göreceğini düşünmüyor. Tom DeMark’ın isabetli sinyallerine bu makaleden bakabilirsiniz.

DeMark’ın bulgularının dökümünde Cramer, geçen yılın Nisan ayından günümüze Bitcoin günlük grafiğine bakıyor. CNBC sunucusu, birkaç ay öncesine kadar Bitcoin’in 2020’den bu yana kapanış bazında %50’den fazla düşüş yaşamadığını belirtiyor.

13 aşamalı alım satım geri sayımına sahip olan DeMark’a göre, bu büyüklükteki büyük düşüşler sıklıkla söz konusu varlığa yapısal zarar veriyor. Cramer, uzun vadeli perspektifte DeMark’ın Bitcoin’in önceki yüksek seviyelerine dönmesinin birkaç yıl, hatta on yıllar alabileceğini veya onları bir daha asla göremeyebileceğimizi iddia ediyor. Ancak izleyicileri, şu anda kripto almamaları, ancak yatırımcıların satmak isterlerse vazgeçmek için daha iyi bir fiyat alabilecekleri konusunda uyarıyor.

Bitcoin fiyat performansı

Tahmin edilen toparlanma yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Bununla birlikte Bitcoin, Kasım ayında belirlenen rekor seviyesinin hala %70 gerisinde. BTC bugüne kadar %57 azaldı.

Piyasanın dibinin yakın olabileceğine dair sayısız tahmine rağmen, hala büyük bir ekonomik belirsizlik var. Bazı piyasa gözlemcileri Bitcoin’in hala düşüş için daha fazla yeri olabileceğini düşünüyor. Ayrıca Jim Cramer, Squawk Box gösterisinde Bitcoin’in ‘bütün bu fiyasko başlamadan önce’ olduğu fiyat olan 12.000 dolara düşebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir