Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.595
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.595
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

2022’de En Fazla Saldırı DeFi Projelerinde Yaşandı

FSB Finansal İstikrar

2022’de Web3 ve merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasının bir dizi büyük saldırıya maruz kaldığı bilinen bir gerçek. Ronin köprü saldırısından Nomad hack’ine kadar, sadece ilk 10 saldırı 2 milyar doların üzerinde kayıp yaşanmasına neden oldu.

Beosin Küresel Web3 Güvenlik Raporu’na göre geçen yıl meydana gelen 167 büyük güvenlik olayından DeFi kaynaklı olanların en fazla savunmasız olanlar olduğu ortaya çıktı. DeFi projeleri 113 kez saldırıya uğradı ve bu da kaydedilen saldırıların yaklaşık %67,6’sını oluşturuyor.

Bunu sırasıyla borsalara, NFT projelerine, zincirler arası köprülere ve cüzdanlara yapılan saldırılar izliyor.

Rapora göre en fazla maddi kayba yol açan saldırılar arasında ilk sırada 1,89 milyar dolar ile zincirler arası köprü istismarlar yer alırken, DeFi projeleri toplam 950 milyon dolarlık kayıpla ikinci sırada yer aldı.

Bu Yıl DeFi Saldırıları Artabilir

2022 yılında tüm proje türlerine yönelik saldırılarda toplam 3,6 milyar dolar kaybedildi. Bu rakam, bir önceki yıl saldırılarda kaybedilen toplam 2,4 milyar dolara kıyasla %47,4’lük bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Uzmanlar kullanıcılara, DeFi projeleri için önümüzdeki yıl da daha fazla istismara karşı dikkatli olunması gerektiğini öneriyor.

2023’te özel anahtarların ele geçirilmesi nedeniyle bir çok maddi kaybın yaşandığını, bu nedenle kullanıcıların özel anahtarlarını güvende tutması gerektiğini vurguladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir