Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.250
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.250
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

2022 İçin Kritik Bitcoin ve Altcoin Tahminleri Geldi!

2022’nin ilk üç ayı, kripto paraların fiyat gelişimi için çok önemli olabilir. Hepimiz geleceği tahmin edecek süper güce sahip olmak ya da en azından ne olacağını görmemizi sağlayan bir tür kristal küreye sahip olmak isteriz. Teknik ve temel analiz, bu tür tahminleri gerçekleştirmek için bazı uygulanabilir stratejiler sunar. Bitcoin, diğer varlıklar gibi, genellikle piyasa güçlerine tabidir ve bu nedenle birçok uzman, hareketlerini analiz etmeye ve sonraki günlerin, haftaların veya ayların gelişimini tahmin etmeye kendini adar. 2022’nin bize neler getirebileceği hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek için popüler kripto analistlerinin görüşlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

2022’de ‘kripto kışı’ mı yoksa Bitcoin boğa döngüsü mü?

Kripto analisti Tenkan, ayı piyasası olduğuna inanmadığını belirtiyor. “Fiyat Mart 2021’den bu yana yatay, neredeyse bir yıldır 63.000 ila 30.000 dolar arasında seyrediyor” diyen analist, bugün 30.000 doların birkaç kez doğrulanmış harika bir destek olduğunu ve bu alanın bozulmaması umduğunu belirtiyor. Bunun ötesinde, düzeltmeler olabileceğini ifade eden analist, “Her büyük yükselişin bir düzeltmeye ihtiyacı var, ister yan ister fiyatta keskin bir düşüş olsun. Bunu ilk kez 20.000 dolara ulaştığımızda gördük ve ardından yeni bir destek almak için 3.200 dolara ulaştık” değerlendirmesini yapıyor.

Analist David Battaglia, kendi adına, dünya ekonomisine bağlı dış faktörler tarafından yönlendirilen lider kriptonun fiyatında bir artış öngörüyor. Analist, rekor düzeyde borçla dünya makroekonomik durumuna ve FED (Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezervi) ve diğer merkez bankalarının faiz oranlarını önemli ölçüde artıramayacağına dayanıyor. Bu şekilde, “yapabileceğimiz herhangi bir düzeltmeye rağmen itibari paranın satın alma gücü kaybı nedeniyle boğa piyasasının devam edeceğini” düşünüyor.

Twitter’da ImmortalCrypto olarak tanınan anonim analist, 2022’yi 2021’e benzer bir konsolidasyon yılı olarak görüyor. “Kripto kışı” ve Bitcoin’in 30.000 doların altında kırılmasını pek olası görmediğini belirten analist, 2022’nin sonlarında yeni bir ATH’nin olma ihtimalinin bile olduğunu söylüyor.

2022’de Bitcoin için hangi aylar kilit olacak?

David Battaglia kripto yatırımcılarını yılın ilk iki ayında olanlara dikkat etmeye davet ediyor. Analist “Ocak ve Şubat çok önemli aylardır. O süre içinde piyasa düzelmez ise genel anlamda iyi olacağız” diyor.

Bu arada Tenkan, 2022’de Mart ayının “biraz yol gösterici” olabileceğine inanıyor. Bu, önceki yıllarda o ayda meydana gelen “döngü değişikliklerine” dayanıyor. Analist döngüyü “2019’da doğrudan doğruya gitmek için 4.000 doları kırdı. 14.000 doları; Mart 2020’de ‘Covid etkisi’ ile tekrar 3.800 dolara düşüş; ve 2021’de ilk kez 60.000 dolardan çatıları yaptı” şeklinde açıklıyor.

Neredeyse meslektaşları ile aynı inançta olan ImmortalCrypto, anahtarın İspanya’da Mart ayında başlayan baharda olacağına inanıyor. Şu anda, “piyasa çok iyi aylar geçirebilir ve 60.000 dolar veya 70.000 dolar bölgesine geri dönebilir” diyor.

2022’de BTC fiyatını hangi fırsatlar yönlendirebilir?

Bu konuyla ilgili olarak David Battaglia, “devlet düzeyinde, özellikle üçüncü dünyadaki enerji üreticileri olmak üzere daha fazla ülkenin Bitcoin kervanına gireceğini” düşünüyor. Bunun gibi bir vaka Paraguay’ınki olabilir. CriptoNoticias tarafından bildirildiği üzere, bu ülke giderek ucuz elektrikten yararlanmak isteyen madenciler tarafından tercih ediliyor.

InmortalCrypto, lider kripto fiyatını etkileyebilecek “özellikle herhangi bir şey” önermiyor. “Aylar önce çok güçlü bir coşku yaşadık ve fiyat 70.000 doların üzerine çıkmayı reddettiğinden, duygu biraz değişti. Şu anda hangi haber çıkarsa çıksın, piyasa duygularının değişmesi zaman alır, bunlar döngüseldir” diye açıklıyor.

Tenkan için “2021 harika bir yıldı” ve DeFi, NFT ve “ekosisteme çok fazla görünürlük kazandıran” Axie Infinity gibi oyunlar gibi araçlar tutuldu. Analist, “Bu ve Blockchain’e dayalı diğer projelerin sürekli büyümesinin akışı artıracağına, ekosistemi büyüteceğine ve iyi temellere sahip projelerin fiyatlarını artıracağına inanıyorum” diye ekliyor.

Bitcoin fiyatının düşmesine hangi riskler neden olabilir?

Analistler, büyüteci birkaç farklı açıdan değerlendiriyor. David Battaglia için aşırı kaldıraç veya likidite krizi “kısa vadede” görünen riskler. ImmortalCrypto, düşüşü tetikleyebilecek tek şeyin Bitcoin’de 30.000 dolar seviyesini kaybetmek olduğunu düşünüyor. Analistin 2018’de 6.000 doların altına düşmesine benzettiği bu senaryo, Bitcoin fiyatında %50’den fazla düşüş ve bu gerçekleşirse altcoin’lerde %90’a yakın düşüşlerle “toplam bir teslimiyet” yaratabilir.

Ancak Tenkan, ağırlıklı olarak Covid-19 pandemisi nedeniyle küresel sağlık krizinde neler olduğuna değiniyor ve Covid’in yeni türleri ve insanlarda korku yaratan ülkelerin kapanmasının fiyatları aşağı çekebileceğini belirtiyor. Ancak gelecek için hala iyimser. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu potansiyel bir beklenmedik durum olsa da, Bitcoin eğilimi başlangıcından bu yana yükselişte ve bittiğine dair hiçbir işaret yok veya yok gibi görünüyor. Kripto paraların %90 düzeltmeye sahip olduğunu ve bunun yükseliş eğiliminin değişmesine neden olmadığını anlamak önemli.

BTCveya altcoin’lerin hakimiyeti olacak mı?

Analist Tenkan, “bugün %40 alanında rekor düşük seviyede olan” Bitcoin hakimiyetinin bu yıl artmasını bekliyor. Analist “Bu ralli, yeni bir Bitcoin boğa rallisi ile körüklenebilir. Ekosistemin bir bütün olarak odağını gözden kaçırmamak için bunu sürekli takip etmek önemlidir” diyor.

David Battaglia da benzer şekilde düşünüyor. Analist “Bu zor bir soru, ancak bence Bitcoin ve altcoin’ler, bunun değiştiği döngülerde hareket ediyor. Bence uzun vadede Bitcoin savaşı kazanacak” görüşünü dile getiriyor. Bitcoin’in sahneye hakim olduğu, ancak altcoin’lerin 1 veya 2 ay süren aralıklı mini alt sezonlara sahip olduğunu belirten ImmortalCrypto da bu şekilde düşünüyor.

Ethereum’daki değişiklikler ve bunların fiyatı üzerindeki etkisi

ImmortalCrypto, “Ethereum, NFT’ler de dahil olmak üzere birçok parlak projenin evidir. 2022’de büyümeye devam edeceğini düşünüyorum, ancak bu, Bitcoin’in ne yaptığına çok bağlı olsa da, ikisi arasındaki korelasyon her zaman güçlü olmuştur” yorumunu yapıyor.

Tenkan ise “10 yılı aşkın süredir piyasaları analiz etme” yöntemiyle, haberlerin “fiyatlarda zaten” olduğunu teyit ediyor. Başka bir deyişle, Ethereum’un yeni 2.0 ağına geçişiyle ilgili haberler, analist için Bitcoin’den bile ‘daha uzun vadeli bir güce’ sahip olan boğa döngüsü kripto parayı etkilemeyecek. Ethereum ile ilgili olarak, ETH’nin temellerinin Bitcoin ile aynı olmadığını söyleyen analist, “Piyasa genellikle aynı yönde hareket ediyor, tamamen yükseliş veya tamamen düşüş. Bu nedenle, Bitcoin’de yeni bir yükseliş rallisi olursa, genel olarak tüm kripto paralar, (her birine bağlı olarak daha fazla veya daha az oynaklık ile) daha da yükselecek” değerlendirmesini yapıyor.

Etereum fiyatının “Bitcoin yükselirse yükselmeye devam edeceğini” belirten David Battaglia, güncellemelerle ilgili olarak, “bana öyle geliyor ki daha fazla merkezileşmeye doğru yoldan çıkıyorlar” yorumunu yapıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir