Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.359
% 5.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.359
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

2021’de Kripto Para Dolandırıcılığından 9,8 Milyar Dolarlık Kayıp Yaşandı

2021 yılı bazı kripto para yatırımcıları için karlı bir yıl olurken bazıları için hacker ve dolandırıcılarla uğraştığı bir yıl oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

SlowMist’in yıllık raporunda, blok zincirde izlenen 231 güvenlik olayı var. Tüm bu dolandırıcılık olaylarından kaynaklanan kayıplar toplam 9,8 milyar dolar.

DeFi endüstrisinde neredeyse her gün daha fazla hack ve dolandırıcılık meydana geldiğinde ise belirtilen sayı 10 milyar doları aşabilir.

Bu 231 olay arasında, 15 borsa güvenlik ihlali, halka açık blok zinciri saldırıları, cüzdan güvenliğiyle ilgili üç sorun, 35 hack veya dolandırıcılık olmak üzere yaklaşık 170 vaka merkeziyetsiz uygulamalara veya merkeziyetsiz finans sektörüne bağlı.

Büyük Blok Zincirleri ve Borsalar

Hacker kurbanlarının çoğu nispeten küçük zincirler veya projeler olsa da, 2021 yılında zincirle ilgili bazı büyük güvenlik sorunları da var.

Ethereum Classic gibi büyük ağlar bile, Ethereum’un Geth istemci kodundaki bir güvenlik açığı nedeniyle ortaya çıkan bir çatalın kurbanı oldu. Ethereum Classic’in yayınlanmasından iki haftadan kısa bir süre sonra, Solana ağı bir hizmet saldırısı nedeniyle 17 saat boyunca çevrimdışı oldu. Ancak neyse ki kullanıcıları için, saldırganlar tarafından herhangi bir para çalınmadı.

Merkeziyetsiz ve merkezi borsalara gelince, 2021’deki en dikkate değer iki saldırı Cryptopia ve Liquid exchange sıcak cüzdanına yapıldı. Saldırılar nedeniyle toplamda yaklaşık 100 milyon dolar değerinde token çalındı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir