Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.860
% 2.77
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.860
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

2 Uzmandan Büyük Uyarı: Bu Olursa Altın Fiyatları Patlar!

ABD-Rusya görüşmelerine yönelik olumlu beklentiler piyasaları biraz sakinleştirdi ve altın fiyatları geçen haftayı kilit 1.900 dolar seviyesinden hafifçe altında kapattı. Bununla birlikte Ukrayna’ya etrafındaki gerginlik henüz dinmiş değil ve ABD, Rusya’nın işgal başlatacağı konusunda ısrar ediyor. Piyasa uzmanı Jordan Roy-Byrne, bir çıkış için altının haftalık ve aylık 1.900 doların üzerinde bir kapanışa ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ekonomist Cem Özüak, ise Ukrayna gerilimine dikkat çekiyor ve işgal durumunda altın fiyatlarının 2.000 dolara tırmanacağını tahmin ediyor. Uzmanların görüşlerini ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Altında yeni bir boğa koşusunu teyit edecek 3 gösterge

Altın fiyatları, Ukrayna geriliminin tırmanmasıyla uzun bir süredir etrafında dolaştığı 1.800 dolar sınırlarından çıkarak 1.900 dolar seviyelerine geldi. Jordan Roy-Byrne, altının bir çıkış için haftalık ve aylık bazda 1.900 doların üzerinde bir kapanışa ihtiyacı olduğunu belirtiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Bir kırılma, bir piyasanın kritik bir direnç seviyesini aşması ve daha yükseğe adım atmaya başlamasıdır. Koparma ise, hareketin başlangıcıdır. Altında bir kırılmayı, altın fiyatları ve altın hisselerinde yeni bir boğa koşusunu teyit edecek 3 göstergeyi vurguluyoruz. Bunlar yabancı para birimlerine karşı altın, borsaya karşı altın ve VanEck Gold Miners ETF avans/düşüş çizgisidir.

Cem Özüak’a göre, gram altın fiyatları %25 artabilir

Piyasalardaki gelişmeleri katıldığı bir Youtube programında yorumlayan Ekonomist Cem Özüak, Rusya’nın, Ukrayna’ya girmesinin, ABD ekonomisi için kurtuluş olacağını iddia ediyor. Ekonomiste göre, ABD, faizi de artırmak istemiyor ve bu durumun tek çıkış yolu Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ve dünyada doların artması. Cem Özüak, bu şekilde ABD’nin faiz artırılmadan dolar yükseltebileceğini, eğer faizleri yükseltirlerse işsizliğin artacağını ve ABD’nin bunu istemediğini söylüyor. Ekonomist, Ukrayna geriliminin altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde değerlendiriyor:

Rusya-Ukrayna gerilimi altına da yarayacaktır. Ons altın fiyatları 1.800 ile 1.900 arasında sıkışmış durumda. Rusya, Ukrayna’ya girerse 2.000 doların üzerine çıkar.

Cem Özüak, işgal durumunda doların da artacağını ve gram altın fiyatının yükseleceğini belirtiyor. Ons altın dolarla fiyatlandığı için hem doların hem de ons altının artması durumunda gram altın fiyatlarında bileşik artış olacağı anlamına gelir. Bundan hareketle ekonomist, bir savaş durumunda gram altının % 25’lere kadar değer kazanacağını tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir