Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.210
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.210
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

2 Son Dakika: Solana Ağı Durduruldu! Bir Yönetici Tutuklandı

Kripto para piyasasındaki son dakika gelişmelerinde Solana ağı yaşanan bazı sorunlar nedeniyle blok üretimini durdurmak zorunda kalırken, ABD savcıları, ilk NFT insider trading davasında OpenSea eski çalışanını suçluyor.

Solana ağı yine arıza verdi ve durduruldu!

Ethereum rakibi olarak görülen, ancak ağ sorunlarından bir türlü kurtulamayan Solana ağı, yine yaşanan bazı sorunlar nedeniyle blok üretimini durdurdu. Bunun ardında Solana ekibi ağın tekrar başlatılmasını sağlamak amacıyla, doğrulayıcıları Discord kanalına çağırdı.

coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Solana ağ sorununu ilk defa yaşamıyor. Son yaşanan durdurma hadisesinden önce de ağ 7 kez kapatılmıştı. En güçlü altcoin Ethereum’un rakibi olabileceği konuşulan Solana için bu kapatmalar ciddi sorun oluşturmaya başladı ve kripto uzmanları ve toplulukları tarafından eleştirilen hedefi haline gelmesine neden oldu.

Yazının yazıldığı sıralarda Solana, CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saat içinde %8,75 kayıpla 41,50 dolardan işlem görüyordu. Altcoin, yaklaşık 7 ay önce görmüş olduğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolarlık zirvesinden %84 uzakta bulunuyor.

İlk NFT insider trading davasında OpenSea eski çalışanı suçlanıyor

Çarşamba günü Manhattan’daki ABD savcıları, Non Fungible Token (NFT)’ler için en büyük online pazar olan OpenSea’deki eski bir ürün yöneticisini, dijital varlıkları içeren bu tür ilk dava olan insider trading ile suçlanıyor.

Manhattan’dan 31 yaşındaki Nathaniel Chastain, tokenlerin veya aynı yaratıcıya ait diğerlerinin yakında OpenSea’nin ana sayfasında yer alacağına dair gizli bilgilere dayanarak 11 ayrı durumda gizlice 45 NFT satın almakla suçlanıyor.

Savcılar, Chastain’in hangi NFT’lerin gösterileceğini seçtiğini ve NFT’lerini yayınlandıktan kısa bir süre sonra, tipik olarak ödediği fiyatın iki ile beş katına sattığını söylüyor. Bir durumda, Chastain’in 14 Eylül 2021’de NFT “Spectrum of a Ramenfication Theory”yi satın alarak ve ertesi sabah erkenden satarak parasını dört katından fazla artırdığını söylüyorlar.

Çarşamba günü tutuklan Chastain, her biri en fazla 20 yıl hapis cezası öngörülen elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlanıyor. Avukatı, yorum taleplerine yanıt vermedi. OpenSea, Chastain hakkında “Nate’in davranışını öğrendiğimizde bir soruşturma başlattık ve sonunda ondan şirketten ayrılmasını istedik. Davranışı, çalışan politikalarımızı ihlal ediyordu ve temel değerlerimiz ve ilkelerimizle doğrudan çelişiyordu” açıklamasını yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir