Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.351
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.351
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

2 Ekonomist Konuştu: Altın Temmuz’da Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın fiyatlarında yaşanan değişimler nedeniyle piyasa analistleri ve ekonomistler tahminlerinde güncellemeler yaptı. Tanınmış ekonomistler Hatice Kolçak ve İslam Memiş, altının fiyatları konusunda tahminlerini açıkladı ve yatırımcılara uyarılarda bulundu. coinmuhendisi.com olarak analistlerin görüşlerini ve piyasa değerlendirmelerin aktarıyoruz.

Analist, altın fiyatları bu gelişmeden sonra hızla yükseleceğini düşünüyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, daha önce yaptığı açıklamalarda, altın fiyatları için alım fırsattı olarak gördüğü seviyeleri açıklamıştı. Gram altının Haziran ayının başlarında 1000 TL olacağını düşündüğünü söyleyen İslam Memiş, Temmuz ayında ise bu seviyelerin 1200 TL’ye yükseleceğini açıklamıştı. Birçok ekonomist gibi altındaki yükselişin ani değil, kademeli olacağına dikkat çeken İslam Memiş, yıl sonu altın tahminini ise, son gelişmeler sonrasında revize ederek 1450 TL olarak belirlemişti. Bu bağlamda altının yatırımcısına, Nisan ayında altındaki düşüş açısından da önemli tüyolar veren İslam Memiş, altın ve döviz kuru üzerinden olan borçlanmaların Haziran ayı öncesinde kapatılmasını ve bu aydan itibaren de TL bazında borçlanmalara girilmesinin daha doğru olacağını ifade etmişti. Dolar hakkında da konuşan uzman isim, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarının dolardaki yükselişe sebep olduğunu ima etmişti. Bilindiği üzere dolar ve altın arasındaki ters korelasyon, doların yükseliş yaşadığı durumlarda altının duraklamasına veya gerilemesine neden olabiliyor.

Yaptığı başarılı analizler ve öngörüler ile adından sıkça söz ettiren ekonomist Hatice Koçak ise, yeni hafta için altın tahminlerini açıklamıştı. İslam Memiş gibi, altının alım ve satımları için tarih de veren uzman isim, haftalık değerlendirmelerine bir yenisini daha ekledi. Ekonomist Hatice Kolçak, altının fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son gelişmeler ışığında altın ve piyasa hakkında yatırımcılara görüşlerini aktaran uzman, Youtube kanalı üzerinden açıklamalarına devam etti. Hatice Kolçak açıklamalarında yatırımcılara, altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu yeninden hatırlattı. İlerleyen süreçlerde birçok ekonomi insanı gibi kademeli artış beklediğini belirten Hatice Kolçak, enflasyon rakamlarının uzun vadede kalıcı olacağı için ons altının kendini toparlayacağını ifade etti. Bu nedenle altında yaz aylarından itibaren yükseliş trendi gözlemleyeceğimizi belirten Hatice Kolçak, sınırlı bir düşüş sonrasında altının hızla yükseleceğini öngördüğünü söyledi. Dolar kuru ile ilgili herhangi bir düşüş beklemediğini de açıklamalarında belirten Hatice Kolçak, altındaki son alımların bu tarihlerde olması gerektiğinin altını çizdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir