Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.154
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.154
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

2 DeFi Altcoin’ine Saldırı: Bu 6 Altcoin Etkilendi!

Bir hacker, merkeziyetsiz finans (DeFi) borç verme protokolü uygulamaları Agave ve Hundred Finance’e saldırıda bulundu. Bunun ardından toplam 11 milyon dolarlık altcoin’i ele geçirdi.  Saldırının etkisiyle, iki DeFi altcoin fiyatları sert düştü. İşte detaylar…

Agave ve Hundred Finance, saldırıya uğradı

Agave ve Hundred Finance saldırısı, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere hackerların kredi sözleşmesi platformundan 3 milyon doların üzerinde Dai ve Ethereum çaldığı Deus Finance istismarının haberini aldıktan 24 saat sonra geldi. Açıklamalara göre hacker; Agave ve Hundred Finance’e “yeniden giriş (re-entrancy)” saldırısı kullandıktan sonra Wrapped ETH, Wrapped BTC, Chainlink, USDC, Gnosis ve Wrapped XDAI’de yaklaşık 11 milyon dolar kazandı.  Agave, dün öğle saatlerinde “Agave şu anda agave finans protokolündeki bir istismarı araştırıyor. Daha fazlasını öğrenir öğrenmez sizi güncelleyeceğiz,” ifadelerini kullandığı bir tweet attı.

Olay çözülene kadar sözleşmelerin duraklatıldığı bildirildi. Hundred Finance ekibi de Gnosis zincirinin istismar edildiğini tweetledi ve soruşturmalarını sürdürürken işlemleri durdurduğunu belirtti. On chain analize göre saldırganla ilişkili adres, çaldığı tokenları aklamak amacıyla bir kripto mikseri kullandı. Bu “karıştırıcıya”, 2.100’den fazla Ethereum gönderildi – bu da 5.5 milyon doların üzerinde bir değere eşit.

DeFi altcoin fiyatları düşüş yaşadı

Solidity geliştiricisi Shegen, istismarda 225.000 dolar kaybettiğini ve araştırmalarının, saldırının Gnosis Chain’de saldırganın kripto para ödünç almaya devam etmesine izin veren bir wETH sözleşme işlevinden yararlanarak çalıştığını ortaya çıkardığını tweetledi. Saldırgan bu açıktan yararlanmayı çalıştırdı ve fonlar protokollerden çekilene kadar yayınladıkları teminata karşı sürekli olarak borç aldı. Verilere göre, Agave’nin tokeni AGVE, saldırının ardından yüzde 24.9 oranında düşüş kaydetti. Kripto para birimi gün içerisinde 70.03 dolarlık bir değerden işlem görürken söz konusu hack haberinin yayılması, 52.32 dolara kadar geri çekti.

Öte yandan Hundred Finance’in tokenı HND, AGVE kadar etkilenmemiş gibi görünüyor. Altcoin, istismarın açıklanmasının ardından yüzde 4.7 düştü, 0.612 dolar seviyelerinden 0.553 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında, 0.555 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir