Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.799
% 4.08
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.799
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

“2. Çöküş Geliyor” Ekonomist: Altın’da Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için yeni tahminlerini açıkladı. Uzun vadeli yatırım tavsiyesini vurgulayan Memiş, ons altında düşüş öngördüğünü kaydetti. Ayrıca, piyasada ikinci dalga bir çöküş geldiğinin altını çizdi. Coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

İslam Memiş’ten altın fiyatlarına yönelik yorum

Geçtiğimiz günlerde gram altının yıl içerisinde 1.450 liralık zirve seviyelerini görebileceğini düşündüğünü açıklayan İslam Memiş, yeni açıklamalarında, yüksek fiyatlardan alım yapıp zarar edenlerin kısa vadeli bir şekilde hareket ettiğini söyledi. Uzman, altın/dolar paritesine göre hareket ederek yatırım yapanların şanslı olduğunu, ons altı fiyatlarında yükselişlerin geçici olacağını düşündüğünü söyledi. Yüksek fiyatlardan alım yapanların, önümüzdeki hafta boyunca maliyetini düşürmek için fırsatı olduğunu belirtti.

Ons altın fiyatında makroekonomik faktörlere dikkat çeken İslam Memiş’e göre 1.790 doların yükselmesi için Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimde bir gelişme yaşanması yetebilir. Ancak mevcut durum devam ederse altının 1.790 doların altına hızlı bir şekilde düşebileceğini düşünüyor. Ayrıca Şubat ayı için ons altında 1.750-1.720 dolar civarının yakın olduğunu kaydeden uzman isim, “ikinci çöküşün” geleceğini söylüyor.

Gram altını da etkileyeceğini düşündüğü bu ikinci çöküş dalgası ile önümüzdeki aylarda gram altının 750 ve ardından 720 liraya kadar inebileceğini düşünüyor. Ancak bu düşüş sürecinin uzun sürmeyebileceğini düşündüğünü çıkarabiliriz, zira yıl için öngördüğü fiyat seviyesinin 1.450 lira olduğunu belirtiyor. Dolar kurunda da ikinci çöküşün geleceğini öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir