Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.544
% 2.40
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.544
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

2 Analist, Bu Hafta Altın Fiyatı İçin O Seviyeleri Bekliyor!

Altın fiyatı, Pazartesi günü kısa vadeli kilit desteğin altına düştü. Analistlere göre, sarı metalin son zayıflığı, piyasanın risk-güvenlik için acele etmesi ve Fed’in 75 baz puanlık (bps) oran artışlarını uzun süre reddedemeyeceği umutları nedeniyle ABD dolarının geniş gücüyle bağlantılı olabilir.

Altın traderlarının izleyeceği önemli gelişmeler ve veriler

Dünyanın en büyük altın müşterilerinden biri olan Çin’de artan covid vakaları ve bunun sonucunda ortaya çıkan karantinalar, piyasa duyarlılığını tartmak için Group of Seven (G7) ülkelerinin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına katılıyor. Arz sıkışıklığının enflasyon endişelerini artırmasıyla birlikte artan ekonomik durgunluk korkuları da altın fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor. Piyasa analisti Anil Panchal, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed Başkanı Jerome Powell’ın 75 baz puanlık (bps) bir faiz artışını reddetmesi, Cuma günkü çoğunlukla daha güçlü olan ABD istihdam raporu Fed’in daha hızlı/daha ağır bir sıkılaştırma için yer olduğuna dair endişeleri yenilediği için altın alıcılarını mutlu edemedi.

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP), Mart ayı için revize edilen rakamlarla karşılaştırıldığında 391 bin tahminlerini aşarak 428 bin olarak gerçekleşti. Aynı doğrultuda, İşsizlik Oranı da %3,6’da değişmeden kaldı.

Verileri takiben, Minneapolis Fed Başkanı ve FOMC üyesi Neel Kashkari, Medium’daki bir blog yazısında, “Kredi talebi üzerinde uzun vadeli reel faizlerin en büyük etkiye sahip olduğu göz önüne alındığında, finansal koşullar zaten neredeyse nötr seviyelere geri döndü” yorumunu yaptı. Politika yapıcı ayrıca nominal nötr faiz oranı değerlendirmesinin hala %2,0 civarında olduğunu söyledi. Louis James Bullard’ın Federal Rezerv Bankası Başkanı’nın yükseliş eğilimini yinelediğini ve Fed’i %3,5 oranına ittiğini belirtmekte fayda var.

Fed politika yapıcılarının şahin yorumları ve ABD’den daha güçlü istihdam raporu ile, Çarşamba günkü Nisan ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), altın traderlarının izlemesi için çok önemli olacak ve bu gelişmeler ABD dolarının 20 yılın en yüksek seviyesindeki yükselişini hızlandıracak.

Altın fiyatı teknik analizi

Piyasa analisti Anil Panchal, altının, daha önce 1.892 ile 1.875 dolar arasında olan bir haftalık simetrik üçgeni aşağı yönde kırarak, önceki haftanın ayı eğilimini art arda dördüncü kez genişlettiğini belirtiyor. Analiste göre, değerli metal hareketleri ayrıca sabit RSI ve göze çarpmayan MACD sinyalleriyle destekleniyor ve bu da daha fazla zayıflık olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte analist, oranların 22 Nisan’dan itibaren aşağı doğru eğimli bir trend çizgisi olarak alıcılara karşı ve 200-SMA, sırasıyla 1.905 dolar ve 1.930 dolar civarında, kuzeye ek filtre görevi gördüğünü söylüyor. Analiste göre altın fiyatı 1.930 dolarlık engeli geçmeyi başarsa bile, Mart sonundan itibaren 1.965 doları çevreleyen yatay bir alan izlenmesi gereken en önemli engel olacak.

Altın fiyatı: Dört saatlik grafik

Bu arada analist, altın ayılarının dizginleri elinde tutması için 1.875 dolarlık net bir aşağı yönlü kırılma gerekli hale geliyor. Analiste göre, bunu takiben, şu anda 1.850 dolar civarında olan aylık en düşük seviyeyi yenilemekte tereddüt etmeyecekler. Yine de analist, Ağustos 2021’den itibaren, şimdiye kadar 1.830 dolara yakın olan yukarı doğru eğimli bir trend çizgisinin, daha sonra takip etmek için çok önemli bir destek olacağını hatırlatıyor.

“Altın fiyatı 1.850 dolar ile desteklenmeye devam ediyor”

CME Group’un ön verilerine göre, altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, art arda üç günlük artışı tersine çevirdi ve Cuma günü yaklaşık 18,8 bin kontrat küçüldü. Öte yandan, hacim art arda ikinci seansta yükseldi ve bu sefer yaklaşık 4,3 bin kontrat yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Cuma günkü altın fiyatlarındaki artış, azalan açık ilginin ortasındaydı ve daha fazla yükselişin bir şekilde sınırlı göründüğü fikrine işaret ederken, ara sıra düşüş hareketlerinin şimdilik 1.850 dolar civarında bir çekişmeyi karşılaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir