Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.096
% 3.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.096
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

2 Analist, Altın Fiyatını Yorumladı: Nelere Hazır Olmalıyız?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali petrol fiyatlarını vurdu ve fiyatlar 130 dolara kadar tırmandı. Enerji fiyatlarındaki öngörülemez yükseliş enflasyon endişeleriyle birlikte merkez bankalarının enflasyonu kontrol edebileceklerine yönelik kaygıları da artırıyor. Bu çerçevede artan jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri yatırımcıları güvenli limanlara itmeye devam ediyor. Güvenlik akımlarını çeken altın, yaklaşık son 2 yılın zirvelerine tırmandı ve başka bir psikolojik eşik olan 2.000 doları Pazartesi günü aştı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

“Sarı metal için güvenliğe ve göreceli sığınağa bir kaçış var”

Spot altın, günün erken saatlerinde 19 Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyesini 2.000,69 dolara dokunduktan sonra yazının yazıldığı sıralarda günlük %1,45 artışla 1.998,52 dolar seviyesinde işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %2,01 artışla 2.006 dolar seviyesine yükseldi. GoldCore Pazarlama Direktörü David Russell, gelişmelerin piyasalar üzerindeki etkilerini yorumluyor ve altın için şu tahminde bulunuyor:

Küresel hisse senedi piyasaları bu jeopolitik şoka karşı kırılganlıklarını gösteriyor ve altın için güvenliğe ve göreceli sığınağa bir kaçış var. Aynı zamanda, ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın, ‘enflasyon ciniyle ve borsa sorunlarıyla… baş edememesi’ altının mevcut yükseliş trendini destekleyecek.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, işgalden vazgeçmeye niyetli görünmüyor. En son yapmış olduğu görüşmelerde Putin, Kiev teslim olmadıkça işgalini sürdüreceğini vurguladı ve geri adım atmayı reddetti.

Adam Koos’a göre altın, daha büyük ve daha iyi bir şeyin başlangıcında gibi

Sarı metal, enflasyonist baskılara karşı başarılı bir koruma sağlarken, jeopolitik belirsizliklere ve artan enflasyona karşı oldukça hızlı tepki vermesiyle bilinir. Uzmanlara göre, değerli metaldeki son kazanımlar, büyük ölçüde hem enflasyondaki artışa hem de jeopolitik krize duyarlılığına dayanıyor. Libertas Wealth Management Group başkanı Adam Koos, bir endüstriyel metal olan bakır ile alını kıyaslıyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bakırın, emtia çılgınlığına davet edilmesini bekliyorum. Artık altını geride bırakıyor. Altın ve bakır fiyatları, daha büyük ve daha iyi bir şeyin başlangıcında gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın holdingleri Cuma günü Mart 2021’in ortasından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir