Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.043
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.043
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

2 Analist: Altın Fiyatı Hafta İçinde Bu Seviyeleri Vurabilir!

Altın fiyatı, güçlü ABD doları ve tahvil getirilerinin baskısıyla önceki seansta dokunduğu üç ayın en yüksek seviyesinden Pazartesi günü geriledi, ancak Ukrayna’yı çevreleyen artan gerilimlerin güvenli liman külçe talebini desteklemesiyle kayıplar sınırlı kaldı. Peki, analistlerin beklentisi ne yönde?

Altın yükseldi: İşte yaşananlar

Spot altın, yüzde 0.4 düşüşle 1.860 dolardan ons başına 1.851,96 dolara geriledi. Bir önceki seansta fiyatlar Ekim ortasından bu yana en yüksek seviyeye sıçradı ve 19 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyesini 1.865,15 dolar ile gördü. Bu sırada ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,6 artışla 1,852,80 dolara yükseldi. Altın ağırlıklı, dolar ve güvenli liman para birimleri kazançlarını korurken, gösterge ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin getirileri yükseldi.  Daha yüksek getiri, faiz ödemeyen altının elde tutmanın fırsat maliyetini artırarak külçe talebini azaltırken, daha güçlü bir dolar, değerli metali denizaşırı alıcılar için daha az çekici hale getiriyor.

DailyFX’te döviz stratejisti Ilya Spivak, “Cuma günkü hareketin ivmesini arayan long pozisyonlar (uzun pozisyon) biraz düşüyor ve bu seviyelerde biraz konsolidasyon var” dedi. Bununla birlikte, “Ukrayna durumu önemli bir risk çünkü volatiliteye neden olduğu ölçüde, altını destekleyen tahvil getirilerini tekrar aşağı çekebilir,” ifadelerini kullandı. ABD, Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bir saldırı için sürpriz bir bahane yaratabileceğini söyledi. Ancak Moskova bu tür planları reddediyor ve Ukrayna yakınlarında 100.000’den fazla askeri olmasına rağmen Batı’yı “histeri” ile suçluyor.

Bu hafta altın fiyatı 1.900 doları görebilir mi?

Gerginliğin azaltılmasına dair bir belirti olmadığı sürece, Phillip Futures analisti Avtar Sandu’ya göre “Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in niyetleri hakkında doğru kararı vermiş olsaydı, momentum altın fiyatları tarafında olurdu ve altın boğaları bu haftaki ilk hedefleri olarak ons ​​başına 1.900 doları görebilirdi,” ifadelerini kullandı.  Fiyatların ne yöne doğru gideceğini zaman gösterecek gibi görünüyor…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir