Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.898
% 3.60
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.898
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

2 Analist: Altın Fiyatı Bu Seviyelere Doğru Düzeltilebilir!

Altın fiyatı, enflasyon ve jeopolitik risklerin güvenli liman çekiciliğini desteklemesi ve güçlü talep ve arz risklerinin yönlendirmesiyle kazanç elde etti. Peki, sırada hangi seviyeler olabilir? Bir analist altın fiyatlarında uzun vadeli düşüş beklerken bir diğeri boğaların kontrolü eline alacağını düşünüyor.coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Analistler altın fiyatı için ne diyor?

RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, “Boğalar kontrol altında, çünkü bu hafta altın piyasasına kesinlikle güvenli liman hissiyatı giriyor,” dedi. Piyasanın odak noktası şu anda ABD Merkez Bankası’nın (FED) 25-26 Ocak’taki toplantısında ve Reuters ekonomistleri, merkez bankasının sürekli yüksek enflasyonu dizginlemek için bir ay önce düşünülenden çok daha hızlı bir şekilde politikayı sıkılaştırmasını bekliyor.

Standard Chartered analisti Suki Cooper bir notta, fiyatların 2022’de ons başına ortalama 1.783 dolara ineceğini tahmin ettiğini söyledi. “Altının yukarı yönlü momentumunu, beklenen faiz artırımı öncesinde sürdürmek zor olabilir, bu da faiz getirmeyen külçeyi tutmanın cazibesini azaltır, dedi.

Uzmanlara göre altın, büyük bir paladyum üreticisi olan Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda ABD yaptırımlarının olası uzantısı veya yeni AB önlemleri konusundaki endişelerden korunma arayışıyla bu hafta yaklaşık yüzde 0.9 yükseldi.   Yazım sırasında altının ons fiyatı, yüzde 0.3’lük bir düşüş ile 1.831 dolardan el değiştiriyor. Son olarak, değerli metalin hangi seviyeleri kıracağını ise önümüzdeki süreç belirleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir