Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.027
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.027
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

18 Wall Street Analisti: Haftaya Altın Bu Seviyeleri Görebilir!

Piyasada yeni bir düşüş ivmesi gören bazı piyasa analistlerine göre, Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmelerinde potansiyel ilerleme, altın için güvenli liman statüsünü geriye itebilir. Peki, diğer analistler neler düşünüyor? Yükseliş bekleyen var mı? İşte detaylar…

Altın anketi neleri gösteriyor?

Haftalık Kitco Altın Anketi’nden elde edilen en son sonuçlar, Wall Street analistlerinin çoğunluğunun artık değerli metal üzerinde düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bu arada, bireysel yatırımcılar kısa vadede altın konusunda yükselişe devam etse de, duyarlılık önceki haftaya göre keskin bir şekilde düştü. Analistler altın fiyatlarının önümüzdeki hafta düşmesini beklerken, çoğu kişi piyasanın yeni bir konsolidasyon modeline yakalandığını ve ilk desteğin 1.880 ila 1.900 dolar arasında tutulacağını belirtiyor.

Bu hafta 18 Wall Street analisti altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında, beş analist, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta yükselmesi çağrısında bulundu. On analist kısa vadede altın için düşüş eğilimindeydi ve üç analist fiyatlar konusunda tarafsızdı. Bu arada, çevrimiçi bir Main Street anketinde 604 oy kullanıldı. Bunların 336’sı altının önümüzdeki hafta yükseleceğini, 170’i düşeceğini belirtti. 98 katılımcı ise tarafsız olduğunu belirtti.

Altındaki duygu önceki haftaya göre önemli ölçüde değişti. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere analistlerin yüzde 71’i ve bireysel yatırımcıların yüzde 72’si geçtiğimiz hafta daha yüksek fiyatlar görmeyi bekliyordu. Haziran vadeli altın vadeli işlemleri, geçen haftaya göre yüzde 1,8 düşüşle haftayı ons başına 1.923 dolar civarında bitirmeyi planlıyor. Piyasa, ons başına 1.925 dolar ile önemli bir psikolojik seviyenin altına düştü.

Analistler, değerli metalde bu yönü bekliyor

Walsh Trading ile ticari riskten korunma eş direktörü Sean Lusk, altının yeni bir yükseliş ivmesi bulmakta zorlanmasına rağmen, daha düşük fiyatları uzun vadeli bir satın alma fırsatı olarak gördüğünü söyledi. “Her şey devam ederken kim altında kısa pozisyonda olmak ister? Yatırımcılar 1.900 doların altına herhangi bir düşüşü satın alma fırsatı olarak görmeli,” ifadelerini kullandı.

Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day, güvenli liman primi piyasadan çekildiği için önümüzdeki hafta altının düşüşte olacağını söyledi. Ancak düşüşün sınırlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi ve “Altın, savaş öncesi trendinden çok uzak değil. Piyasa FED ve ECB’nin imkansız seçimine odaklandığında, altın yükseliş trendine devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Altın, barış görüşmelerinin ardından ivme kaybetti

Altın fiyatları geçen hafta Rusya ve Ukrayna’nın İstanbul’da yeni barış görüşmelerine başlamasının ardından ivme kaybetti. Raporlara göre, Ukrayna güvenlik garantileri karşılığında tarafsız bir statü benimsemeyi önerdi. Aynı zamanda Rusya, güçlerini Donbas bölgesine odaklamak için Kiev ve Chernihiv yakınlarındaki askeri operasyonlarını azalttı. Değişen güvenli liman hissiyatının yanı sıra, bazı analistler Federal Rezerv’in agresif para politikası duruşunun yakın vadede değerli metaller üzerinde baskı oluşturabileceğini düşünüyor.

Marc Chandler: 1.900 dolar görülebilir

Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, piyasaların önümüzdeki hafta Federal Rezerv’in Mart ayı para politikası toplantısının tutanaklarını yakından izleyeceğini söyledi. Toplantı tutanaklarındaki şahin, yani para politikasına yönelik sert bir tutuma piyasanın tepki vereceğini ve altın fiyatlarında ağırlık görülebileceğini belirtti. Chandler, altında test desteğinin ons başına 1.900 dolar civarında görebileceğini de sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir