Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.760
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.760
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

18 Wall Street Analisti: Altın İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin

Piyasa duyarlılığı, altın fiyatının 2.000 doların üzerine çıktıktan sonra konsolide edilmesi gerektiğine işaret ediyor. Altının son zamanlarda 2.000 doları aşması, Wall Street analistleri arasında yakın vadede zayıflamış olsa bile, daha büyük bir uzun vadeli hareketin sadece başlangıcı.

Altın fiyatlarında gelecek hafta

Kitco News Weekly Gold anketinin en son sonuçları, piyasa analistleri arasında kısa vadeli fiyat yönü konusunda net bir çoğunluk göstermiyor. Aynı zamanda, perakende yatırımcılar arasındaki yükseliş hissi de geçen haftanın yüksek seviyelerinden düştü. Pek çok analist, altının yükselmeye mahkum olmasına rağmen, değerli metalin ons başına 2.000 doların üzerine tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının, biraz fazla uzatıldığının ve bir konsolidasyon zamanı geldiğinin bir işareti olabileceğini söyledi. Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Philip Streible, “Altın fiyatlarının yükseliş eğiliminde olduğuna ve fiyatların yükseldiğine şüphe yok, ancak bir miktar konsolidasyon olması gerekiyor. Ölçeklendirip ons başına 1.962 dolar civarında satın almak istiyorum” dedi.

Bu hafta 18 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında, sekiz analist veya %44, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Aynı zamanda, üç analist veya %17, kısa vadede altın için düşüş eğilimindeydi ve yedi analist veya %39’u fiyatlar konusunda tarafsızdı. Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 1.013 oy kullanıldı. Bunların 634’ü veya %63’ü altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Diğer 223’ü veya %22’si daha düşük olduğunu söylerken, 156 seçmen veya %15’i yakın vadede tarafsız kaldı.

FED’in alacağı karar önemli

Equiti Capital’in piyasa analisti David Madden, gelecek hafta altın konusunda tarafsız olmasına rağmen, Fed’in Çarşamba günkü para politikası toplantısı kararı öncesinde artan yukarı yönlü riskler gördüğünü söyledi. Madden, piyasaların Federal Rezerv’in bu yıl altı kez faiz oranlarını artırmasını beklemeye devam ettiğini söyledi; bununla birlikte, yükselen emtia fiyatları enflasyon risklerini artırdığı için Rusya’nın Ukrayna ile savaşı çok fazla ekonomik belirsizlik yaratıyor. Madden, ABD merkez bankasının para politikası konusunda daha az agresif olacağına dair herhangi bir ipucunun altın için iyi olabileceğini de sözlerine ekledi.

Analist, “Fed faiz oranlarını artıracak; bu bir veridir. Ama belki de bu yıl altı yerine dört faiz artırımı sinyali veriyorlar. Fed, Ukrayna’da devam eden ihtilafla birlikte faiz artırımlarını hızlandırmayacak” dedi. ABD, Fed toplantısı çevresinde dalgalı olabilir, ancak genel olarak, enflasyon yüksek kalmaya devam ediyor ve küresel siyasi/finansal durum, tarihsel olarak altın için arka rüzgarlar olan değişkenliğini koruyor. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, ABD merkez bankasının para politikası toplantısını da izlediğini ve bunun ABD doları ve buna bağlı olarak altın fiyatları için bir miktar oynaklık yaratmasını beklediğini söyledi.

Savaş daha bitmedi

Potansiyel oynaklığın ötesine bakan Cieszynski, önümüzdeki hafta altın konusunda yükselişe geçeceğini söyledi. Genel olarak, enflasyon yüksek kalmaya devam ediyor ve küresel siyasi/finansal durum, tarihsel olarak altın için arka rüzgarlar olan değişkenliğini koruyor dedi. Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day, Doğu Avrupa’da devam eden çatışmanın altını daha yüksek fiyatlarla desteklemeye devam etmesini beklediğini söyledi. Day, “Ukrayna‘daki savaş bitmedi ve durum daha iyiye gitmeden önce kötüleşebilir” dedi.

Ancak bazı analistler altının yeni konsolidasyon aşamasında daha düşük fiyatlar görmeyi bekliyorlar. Daha önce de görüşlerine coinmuhendisi.com‘da yer verdiğimiz Darin Newsom Analysis başkanı Darin Newsom, kısa vadede altın için ilk aşağı yönlü hedeflerin 1.964.90 ile 1.929.70 dolar arasında olduğunu söyledi. Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, momentum göstergeleri düşüşe geçtiği için önümüzdeki hafta daha düşük altın fiyatları gördüğünü söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir