Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.538
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.538
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

16 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Kırabilir!

ABD Merkez Bankası (FED) 2022 yılına kadar para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmaya çalışırken ve altın yükselen tahvil getirileri karşısında konsolide olmaya devam ederken, değerli metal piyasasındaki hissiyat son derece yükselişte olmaya devam ediyor.  

Analistler, altının dayanıklılığına işaret ediyor

Birçok analist, 10 yıllık tahvil getirilerinin 3 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla altının dayanıklılığına dikkat çekti. Mart ayındaki FED tutanakları, komite üyelerinin önümüzdeki iki toplantıda faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğini öne sürdüğü için tahviller satıldı. ABD merkez bankası da Mayıs ayı para politikası toplantısının ardından bilançosunu küçültmeye başlamayı bekliyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere tüm bu düşüş haberlerine rağmen altın, ons başına 1.900 ile 1.950 dolar arasında konsolide olmayı başardı.

Analistler henüz bir kırılma görmese de fiyatların aralığın üst ucunu test etmeye devam etmesini bekliyorlar. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, “Bu hafta birkaç FOMC üyesine atılanlardan sonra, şimdiye kadar ne kadar fiyatlandığı göz önüne alındığında altının daha yüksek hareket edebileceğine inanıyorum. Altın hala 1.890 ile 1.950 dolar arasında tutuluyor, ancak daha sonra test edilecek yukarı yönü giderek daha fazla tercih ediyorum,” ifadelerini kullanıyor.

Haftalık altın anketi nelere işaret ediyor?

Kitco haftalık altın anketinin sonuçları, hiçbir Wall Street analistinin yakın vadede altında düşüşte olmadığını ve önemli bir çoğunluğun önümüzdeki hafta daha yüksek fiyatlar görmeyi beklediğini gösteriyor. Aynı zamanda, bireysel yatırımcılar da değerli metal üzerinde sağlam bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Bu hafta 16 Wall Street analisti altın anketine katıldı. Katılımcılardan on analist, yani 63, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta yükseleceğini öngörüyor.

Aynı zamanda, altı analist, yani yüzde 38, fiyatlar konusunda tarafsız kaldı. Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 842 oy kullanıldı. Katılımcıların 478’i yani 57’si altının önümüzdeki hafta yükseleceğini belirtti. Diğer 198 yani yüzde 23, düşüşe yönelik oy verirken; 166 seçmen, yani yüzde 20, yakın vadede tarafsız kaldı. Yükseliş görünümü, altın fiyatlarının haftayı 1.945 doların üzerine kapatmasıyla geliyor.

Equiti Capital analisti: Altın 1.960 dolara yükselebilir

Equiti Capital’in piyasa analisti David Madden, altının bu hafta karşılaştığı durum göz önüne alındığında, fiyatların gelecek hafta ons başına 1.960’a kadar yükselmesini beklediğini söyledi. “Altın bu ortamda bile 1.900 doların altına düşmeyi başarırsa, o zaman ne olur bilmiyorum” dedi. Ancak Madden, yakında bir kırılma görmeyi beklemediğini söyledi.

Altının ons başına 2.000 dolara geri dönmesi için, Rusya’nın Ukrayna ile savaşında büyük bir tırmanma olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Rusya’nın Avrupa’nın petrol ve gaz arzını tehdit etmesi durumunda önemli jeopolitik belirsizliğin hisse senetlerini aşağı ve enerji fiyatlarını yukarı çekebileceğini kaydetti. “Hisse senetleri düşerse, yatırımcılar çabucak sağlam bir şeye tutunmak isteyecek ve bu da altın fiyatlarını rekor seviyelere geri çekecek” dedi.

Blue Line Futures analisti: Altın, çekiciliğini sürdürüyor

Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible, volatilitenin finansal piyasalara hakim olması nedeniyle altının yatırımcılar için çekici bir varlık olmaya devam ettiğini söyledi. “Kendini düzene sokmak isteyenler altına yöneliyor,” ifadelerini kullandı. Ancak Streible, fiyatlar kendi aralığının en üstünde konsolide olurken yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Altında her zaman temel bir konumu korumak istersiniz, ancak pazarın içinde ve dışındaki ölçeğe bakın. Aralığın en üstünde biraz kâr elde etmek ve fiyatlar 1.900 doların altına düştüğünde satın almak istersiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir