Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.719
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.719
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

13 Analist: Altın Fiyatı Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir!

Bir altın fiyatı anketine göre, hafta sonu öncesinde 20 dolarlık bir geri çekilmeye rağmen, yükseliş hissiyatı, yatırımcıların ons başına 2.000 doları tekrar takip etmesini sağlayan volatiliteyle altın piyasasına hakim olmaya devam ediyor. Peki, yatırımcılar neler düşünüyor?

Yatırımcıların altın fiyatı için beklentileri ne yönde?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere kısa işlem haftasında altın, Haziran Comex altın vadeli işlemlerinin Çarşamba günü 1.985 dolara dokunmasıyla ons başına 1.975 dolarlık kilit direnç seviyesini kırmayı başardı. Fiyatlar Perşembe günü düşüş görse de, altın vadeli işlemleri haftayı yüzde 1.2 artışla kapatıyor. Bir ankete göre Wall Street tarafındaki 13 analistin çoğu, yüzde 46’sı, gelecek hafta için altın fiyatında daha yüksek seviyeler öngördü. Katılanların yüzde 31’i düşüş eğilimindeydi ve daha büyük bir geri çekilme tahmin ediyordu. Kalan yüzde 23 ise tarafsızdı.

Bireysel yatırımcılar tarafı daha da kararlı bir şekilde yükselişe geçti. Kitco’nun anketine göre, 1.254 katılımcı bireysel yatırımcının yüzde 72’si daha yüksek fiyatlar bekliyor, yüzde 16’sı daha düşük bir hareket tahmin ediyor ve yüzde 12’si tarafsız. Bu, 19 Kasım’dan bu yana en yüksek bireysel yatırımcı katılımı oldu.

Analistler de altına olumlu bakıyor

Birçok analist, altının ons başına 1.980 dolar seviyesini geçtikten sonra kaydedilen teknik ilerlemeye işaret ederek, bunun metale olan güçlü ilginin bir işareti olduğunu ve bunun fiyatları yükseltmeye devam edeceğini belirtti. Forexlive.com anapara biriminin stratejisi Adam Button, “Tüm ana para birimlerinin zayıflamasıyla birlikte uzun vadeli bir emtia rallisine yönelik artan bir inanç var. Altın 2.000 doları geçebilirse, çift tepeyi geçersiz kılacaktır ve ona sınırsız çalışma alanı bırakacaktır,” ifadelerini kullandı.

Moor Analytics yaratıcısı Michael Moor, altının birden fazla oluşumun üzerinde kırılmasının yükseliş hissine katkıda bulunduğunu söyledi. Ancak, Paskalya tatillerinin yaklaşmasıyla birlikte, kısalan hafta nedeniyle bazıları ticaretin zayıf olmasını bekliyor. SIA Wealth Management baş pazar stratejisti Colin Cieszynski, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Gelecek hafta için altın konusunda tarafsızım. Teknik olarak yükselişte, ancak önümüzdeki birkaç gün boyunca çok sayıda tatil olduğu için ticaret genel olarak sakin olabilir ve fiyatın 2.000 dolara yakın olmasıyla birlikte bir duraklama zamanı gelebilir.

Adrian Day, altın için itici gücü açıkladı

Yatırımcılar sağlam kazançların ardından kâr elde etmeye çalıştıkça düşüş eğilimi önümüzdeki hafta bir geri çekilmeye doğru eğildi. Ancak, kısa vadede daha düşük fiyatlar bekleyenler bile, genel makro ortamın ileride daha yüksek fiyatları desteklediğinden emin. Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day, yüksek enflasyonla köşeye sıkışan küresel merkez bankalarının uzun vadeli bir itici güç olmaya devam ettiğini söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Önümüzdeki hafta bir geri çekilme görebiliriz, ancak yüksek enflasyon, merkez bankalarının seçeneklerinin tükenmesi ve Ukrayna’daki kötüleşen duruma tepki olarak altının yeniden yükselmesinden önce yalnızca sığ ve ‘geçici’. ABD’deki yüksek enflasyon sayısı, bazı yatırımcılara Fed’in anlamlı bir şekilde sıkılaşacağını düşündürüyor. Ama aslında bu, Fed’in nihai geri çekilmesini altın için daha da yukarı yönlü hale getirecek. Dolayısıyla kesinlikle satış yapmayacağız, ancak eklemek istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir