Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.054
% 3.90
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.054
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

12 Yaşındaki NFT ve Kripto Para Milyonerinden Tavsiyeler!

Benyamin Ahmed, babasının arkadaşlarından birinin 27 bin dolara (20 bin sterlin) bit NFT’yi satın aldığını duyduktan sonra Non Fungible Token (NFT) işine girmeye karar verdi. Benyamin Ahmed, “Bir JPEG’e bu kadar çok para harcamaya istekli olmasına anında hayran oldum” diyor. Küçük milyonerin kripto para ve NFT’lere ilişkin değerlendirmelerini ve tavsiyelerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Kripto para piyasası ile nasıl tanıştı?

Benyamin Ahmed küçük yaştan beri kodlama öğreniyordu ve NFT’lerin nasıl yapıldığını ve bunların nasıl alınıp satıldığını araştırmaya başladı. Benyamin, online pazar yeri OpenSea üzerinden satmaya çalıştığı 40 Minecraft temalı karakterden oluşan bir NFT koleksiyonu yapmaya başladı. Ne yazık ki, bu ilk girişimde başarısı oldu. Ama Benyamin, deneyimin kendisine NFT alanı ve OpenSea’nin nasıl çalıştığı hakkında çok şey öğrettiğini söylüyor. Yine de büyük çıkışını ‘Weird Whales’ NFT’lerinin lansmanı ile elde etti.

Kuzey Londra’dan Benyamin, Twitter’da NFT’lerle ilgilenen bir radyologla nasıl karşılaştığını anlattı. Kendisiyle pikselli balinalar etrafında temalı kendi NFT koleksiyonunu oluşturmasına izin veren bir senaryo paylaştı: “Bunu nasıl yapabildiğime dair Twitter’da bir konu açtım ve sadece 50 takipçim olmasına rağmen konu havaya uçtu, viral oldu. Sanırım belki de tanıştığım bu radyolog gibi büyük NFT influencer’lar onu retweetledi ve birçok insan bu balinaları satın aldı, onları Twitter’da gösterdi ve insanlar hikayemle bağlantı kurdu.”

İlk satış dokuz saat içinde tükendi ve Benyamin’e 160 bin dolar (118,91 bin sterlin) kaldı. Şu anda banka hesabı yok ve tüm geliri kripto para biriminde tutuyor. Benyamin şu ana kadar NFT’lerde ve kripto yatırımlarında 1 milyon doların (740 bin sterlin) üzerinde para kazandı. Benyamin’e kodlamayı öğreten babası Imran Ahmed, bunu “en büyük koşuşturmalardan biri” olarak nitelendiriyor. Imran Ahmed, “Benden biraz bilgi aldı, sonra gitti ve OpenSea’yi bizzat dürttü ve sonra Güney Afrika’dan bu radyologla tanıştı. O benim arkadaşım değil, onunla ancak koleksiyon viral hale geldikten ve çok para kazandıktan sonra tanıştım” açıklamasını yapıyor.

Benyamin Ahmed: Topluluk NFT’lerde başarılı olmanın anahtarı

Benyamin Ahmed, “Benimki sadece yaşım nedeniyle viral oldu, ancak gerçekten iyi performans gösteren diğer tüm harika NFT koleksiyonlarına bakarsanız, arkalarında onları desteklemeye hazır güçlü bir topluluk oluşturdular” diyor.

Küçük yaşlardan itibaren kodlamayla ilgilenen Benyamin, şimdi diğer gençleri finansal teknolojide (FinTech) çalışmayı keşfetmeye teşvik etmeyi umuyor. Parayı online kurslar, iş deneyimi ve sanal stajlar oluşturmak için kullanarak kurumsal sponsorlara bir NFT koleksiyonu yayınlamak için Work in Fintech grubuyla birlikte çalışıyor.

Bu yıl Benyamin, Pembroke College Oxford’da deneyimlerini ayrıntılarıyla anlatan bir konuk konferansı veren en genç kişi oldu. Konuşmadan sonra, etkinlik organizatörü Benyamin ile temasa geçti ve daha sonra birçok kişinin kendisine ulaşıp bunun farkında bile olmadıklarını ve daha fazla araştırma yapacaklarını söyledi. Birkaç sınıf arkadaşı NFT’lere ilgi duysa da, Benyamin gelecekte kripto para birimlerinin ve varlıkların genç yaşlardan itibaren öğretileceğini tahmin ediyor.

“Genç nesiller, değişimi yönlendirmeye yardımcı olacak”

İmran Ahmed, “Size yüzde beş getiri sağlayan hisse senetlerine ve hisse senetlerine yatırım yapmak istemiyorlar. Borsaya yatırım yaptığımızda genellikle masadaki son para biz oluruz. Başlangıçta melek yatırımcılar dahil olur, VC (girişim sermayesi) yatırımcıları dahil olur ve tüm riski alırlar ancak tüm karı da alırlar, oysa kripto bunu tersine çevirir” diyor.

Benyamin, NFT yaratıcıları olacağı için “Online olarak öğrendiğim birçok kaynak var, kripto, Web3, NFT’ler hakkında inanılmaz videolar var. Her zaman sevdiğinizi yapın ve başkasının yaptığını taklit etmeye çalışmayın” tavsiyesinde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir