Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.914
% 1.56
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.914
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

KRAKEN BORSASI KULLANIMI

 

Merhaba arkadaşlar, bu gün Kraken borsası hakkında bilgi vereceğim. Hem borsa hakkında bilgi vermek, hem de işlemlerin nasıl yapıldığından bahsetmek istiyorum. Kraken borsası 4 milyondan fazla kullanıcısı ile dünyadaki en eski ve en popüler kripto para borsalarından biridir. Bu ABD merkezli dijital varlık borsası aktif yatırımcılar ve orta büyüklükte finansal kuruluşlar için harikadır ama bununla da kalmayıp aynı zamanda kripto para dünyasına ilk adımlarını atan, yeni başlayanlar için de mükemmeldir.  Kraken platformu resmi olarak 2013 Eylül ayında piyasaya sürüldü, yatırımcılara ABD Doları ve Euro karşısında Bitcoin (BTC) ve Litecoin’e (LTC) yatırım yapma imkanı sunmaya başladı. Huobi, Binance, Coinbase ve Bithumb ile birlikte Kraken şimdi beş en büyük kripto para borsası içindedir.  2014 yılında Coinbase ile birlikte Bloomberg terminalinde listelenecek olan ilk kripto para borsaları arasına girdi ve kuruluşundan bu yana aynı zamanda ABD’de FinCEN’den, Kanada’da FINTRAC ve Birleşik Krallık’ta da Finansal Yürütme Kurulu’ndan (FCA) düzenlenme onayı aldı. Buna ek olarak Avustralya’da AUSTRAC ve Japonya’da FSA’da bir Dijital Para Birimi Borsası olarak kayıtlıdır ve bu yapılar tarafından düzenlenmektedir. 2021 itibariyle Kraken, ABD’de 48 eyaleti içine alarak 176 ülkede faaliyet göstermektedir ve yatırım yapılabilecek 56 kripto parayı desteklemektedir.

Genel olarak, söz konusu platformun kullanımı basittir ve birçok araç ve özelliğe erişebilirsiniz. Kullanıcı arayüzü güncel değildir ve profesyonel yatırımcılar için tasarlanmış olan ‘Piyasalar’ sürümü bir bakıma kafa karıştırıcıdır ve net değildir.

 

 

Sonuç olarak, bu aynı zamanda Kraken’in platformunu ne için kullandığınıza da bağlıdır. Örneğin, bir-defalık bir satın alma yapmayı veya Kraken’i kripto para satın almak ve depolamak için bir kripto yatırım platformu olarak kullanmayı planlıyorsanız, bu durumda platformun kullanımını son derece basit bulabilirsiniz. Ancak, bu platformda etkin olarak yatırım yapmak istiyorsanız, o zaman bu platform biraz karmaşıktır. Aynı zamanda, diğer yandan konu mobil uygulamalar olduğunda Kraken daha yeni başlayan yatırımcılar için dahi kusursuz bir deneyim sunmaktadır. Bu para yatırma ve para çekme sürecini ve müşteri destek ekibinden hizmet almayı da içerir.

O zaman nasıl başlıyoruz ona gelelim.

 

1. ADIM:

Ana sayfada, ‘Hesap aç’ düğmesine basın ve e-posta adresinizi ve ikamet ettiğiniz ülkeyi girin. Daha sonra bir kullanıcı adı ve şifre oluşturun.

 

kraken borsası kullanımı

Daha sonra, e-posta adresinize gönderilen etkinleştirme kodunu girerek hesabınızı etkinleştirmeniz gerekecek. Bu adımı tamamladıktan sonra, doğrudan Kraken kontrol paneline yönlendirileceksiniz.

 

2. ADIM:

Yatırıma başlamadan önce kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Bunun için, ekranın sağ üst köşesindeki kullanıcı sekmesine gidin ve ‘Kimliğinizi Doğrulayın’ seçeneğine tıklayın.

kraken borsası kullanımı

Kraken yatırım ve para yatırma ihtiyaçlarınıza göre farklı hesap seçenekleri sunduğundan, farklı bir doğrulama mekanizmasına sahiptir. Bu kapsamda, Starter veya Orta düzey hesabı tercih edebilirsiniz.

Eğer sadece kripto alıp satmak istiyorsanız, o zaman başlangıç seviyesi hesabı olan Starter hesabıyla başlamak en iyisidir. Doğrulama süreci oldukça basit ve 1- 60 dakika arasında tamamlanıyor. Starter hesabı için, herhangi bir kimlik belgesi göndermeden kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Ancak, itibari para yatırmak ve OTC piyasasında kripto paralara yatırım yapmak istiyorsanız, Orta düzey hesabı sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır.

 

3. ADIM:

Doğrulama sürecini tamamladıktan sonra, sıra para yatırmaya geliyor. PayPal veya kredi/banka kartı ile para yatıramasanız da, Kraken yatırımcılara birçok para yatırma seçeneği sunmaktadır. Kraken’e en kolay para yatırma yolu, banka transferidir. Kraken aynı zamanda USD, EUR, GBP, CAD, AUD, JPY ve CHF gibi itibari paraları da destekliyor.

 

 

4. ADIM:

Platform birçok özelliğe ve yatırım kontrol paneline sahip olduğundan, Kraken’de dijital coin satın almak için birçok seçeneğiniz var. Herhangi bir kripto parayı satın almanın en kolay yolu, ana menüde Fiyatlar bölümüne giderek, satın almak istediğiniz coini aramaktır.

Coinin üzerine tıkladığınızda, kripto paraları anında alıp satabileceğiniz ve birbirine dönüştürebileceğiniz basit bir sipariş formuna aktarılacaksınız. Bunun için tek yapmanız gereken, yatırmak istediğiniz tutarı girmek ve satın al düğmesine basmaktır.

Müşteri hizmetleri desteği konusunda Kraken tüm istenenleri yerine getirmektedir. Öncelikle, söz konusu bu borsa canlı yardım hizmeti sunmaktadır ki bu hangi kripto borsa sitesi olursa olsun çok önemlidir. Bir müşteri temsilcisi ile görüşmek biraz zor olup temsilciye ulaşana kadar bir robot ile konuşmak zorunda kalsanız da canlı yardımın olması yatırım ve hesap yönetiminizi çok daha kolay hale getirmektedir.

Buna ek olarak Kraken soru ve sorunlarınız için bir talep gönderme formu ve çok kapsamlı bir Sıkça Sorulan Sorular bölümü sunar. Tek olumsuz yanı Kraken telefonla herhangi bir destek sunmamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir