Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.615
% 4.30
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.615
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

10 Uzmanın Taze Bitcoin ve Altcoin Tahminleri Çıktı!

2022’de kripto para piyasalarında neler bekleniyor? Blockchainde, Bitcoin‘de ve altcoin projelerinde neler olacak? Gelecek yıl için temel tahminler neler?” 10 farklı uzmanın konuya ilişkin görüşleri coinmuhendisi.com’da.

Bitcoin ve altcoin projeleri için yön nereye?

1. Alan Konevsky. Alan, sürdürülebilir bir Bitcoin madenciliği operasyonu, altyapı çözümleri sağlayıcısı ve Kuzey Amerika’ya yayılmış konumları olan Bitcoin Madencilik Konseyi üyesi PrimeBlock’ta baş hukuk görevlisi. Alan kriptonun geleceği hakkında şöyle diyor:

Daha fazla ülkenin kriptoyu yasal para birimi olarak benimsediğini göreceğiz. Ayrıca merkezi hükümetlerin ortaya çıktığını ve kendi para birimlerini alıp onları bir blockchaine koyduğunu göreceğiz. Merkez bankası dijital para birimleri, bir değer deposu veya enflasyon koruma perspektifinden rekabet sunmuyor çünkü hala aynı itibari para birimi ve merkez bankaları tarafından aynı para politikası manipülasyonuna tabi. Hükümet artık bankalar ve diğer kuruluşlar gibi önemli aracıları düzenleyerek ödeme, bankacılık ve para sistemleri üzerinde çok fazla düzenleyici kontrole sahip. Bu bizi doğrudan mikro düzeyde etkileyecek.

2. Zebedee’den Andre Neves. Andre, sanal dünyalar için ekonomileri güçlendirmek için programlanabilir ödemeler ve küçük işlemler sağlayan Zebedee’de baş teknoloji sorumlusu. Uzmanın Bitcoin ve NFT’ler hakkında çarpıcı görüşleri şu şekilde:

Fungable token’lar 2021’de halkın hayal gücünü tamamen ele geçirdi ve devasa bir ekonomik güç olan oyna-kazan oyununun yükselişine öncülük etti. Bence 2022, insanlar platformlar arasında açık birlikte çalışabilirliğe daha fazla değer vermeye başladıkça konseptin yeni şekillerde geliştiğini görecek. Bitcoin‘in çok daha büyük bir rol üstlenmesiyle, daha sürdürülebilir konseptler lehine “hızlı zengin olma anlatısı” gücünün çoğunu kaybedecek.

3. 1inch Network’tan Anton Bukov. Anton, dağıtılmış bir merkezi olmayan protokoller ağı olan 1inch Network’ün kurucu ortağı. Geleneksel piyasalar ve DeFi hakkında şu şekilde konuşuyor:

Son iki yılda spot pazar hacminde büyük bir genişleme gördük. 2022’de merkezi olmayan türev piyasasının piyasa yapıcılardan ve diğer profesyonel oyunculardan daha fazla ilgi görmesini bekliyorum. Geleneksel piyasalarda kripto varlıkları ve türev likiditesi olmaması nedeniyle, DeFi altcoin projelerinin boşluğu doldurması için bir fırsat olacak.

4. Hyperledger Vakfı’ndan Daniela Barbosa. Daniela, Hyperledger Foundation’ın yönetici direktörü ve Linux Foundation’da blockchain, sağlık ve kimlik genel müdürü. Daha çok benimsenme üzerine konuşan Barbosa şöyle diyor:

2022, kurumsal blockchain için yine büyüleyici bir yıl olacak. Teknolojiyi ilk benimseyen şirketler gerçek faydalar elde etmeye başlıyor ve tüm endüstriler, DLT ve ilgili teknolojileri kurumsal yığınlarına entegre etmek için agresif bir şekilde hareket edecek. Dünyanın dört bir yanındaki şirketler dağıtık ve merkezi olmayan teknolojilerin potansiyelinden yararlanmaya başladıkça ortaya çıkan işletmeler ve iş modelleri hakkında daha da büyük gelişmeler olacak.

Kripto para benimsenmesi yaygınlaşacak mı?

5. DAO Maker’dan Hatu Sheikh. Hatu, DAO Maker’ın kurucu ortağı ve baş güvenlik görevlisi. Web3 ve DeFi benimsenmesine dair şunları söylüyor:

Kriptoların bir değer deposu olarak konumları neredeyse sorgulanamaz. Bununla birlikte, kripto küresel finansal sistemi yenilemeye çalışırken, kriptonun “değişim aracı” yönünü hesaba katmamız gerekiyor. 2022’nin kriptonun bireysel kullanıcıları tarafından güvenli bir şekilde yatırım yapmak ve işlem yapmak için kullanılacağı yıl olacağına inanıyorum. Web3‘ün inşası ve DeFi altcoin projelerinin benimsenmesi hızla ilerlediğinden, DeFi 2022 için mutlaka izlenmesi gereken alan olacak. Borç verme protokolleri ve NFT pazarları da büyük bir kitle ve büyüme akışı görecek. Birkaç ülke, kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak tanıma konusunda El Salvador’un adımlarını takip edebilir.

6. Fireblocks’tan Jason Allegrante. Jason, dijital varlık saklama, transfer ve uzlaştırma platformu olan Fireblocks’ta baş düzenleyici danışman ve küresel uyumdan sorumlu yetkilidir. Kripto benimsenmesin konusunda şöyle konuşuyor:

“Önümüzdeki 12 ay içinde bir veya daha fazla önemli teknoloji şirketinin (örneğin Tesla, Google, AirBnB, vb.) büyük emanetçilerden biri tarafından desteklenen kripto çözümlerine kendi sermayelerini yatırmak planlarını açıklayacağına inanıyorum.”

7. Aleph.im’den Jonathan Schemoul. Jonathan, Aleph.im’in CEO’sudur. Kripto para alanına ilişkin görüşleri şu şekilde:

2021’de zaten gördüğümüz ana akım büyüme ve Facebook, Adidas ve Nike gibi büyük şirketlerin alana girmesiyle birlikte, yeni yılda daha büyük şirketlerin de katılması muhtemel. 2021 tamamen genişleme ile ilgiliyken, 2022 sahip olduğumuz teknolojiyi geliştirmek ve zincirler arası uyumluluğu artırmakla ilgili olacak.

8. Bequant’tan Martha Reyes. Martha, kripto para borsası ve ana komisyoncu olan Bequant’ta araştırma başkanıdır. Kripto benimsenmesi ve düzenlemeler hakkında şöyle konuşuyor:

Kripto benimseme, özellikle kurumsal alanda artmaya devam edecek. Daha fazla düzenleyici netlik, bu benimsemenin hızını da etkileyecektir. 2022’de ABD’den federal düzenleme görebiliriz. Bu olursa, daha fazla ülkenin buna uymasını beklemeliyiz. Netlik topluluk için yararlıdır ve diğer yargı bölgelerini kripto yatırımcılarına daha dostça davranmaya teşvik eder. 2021 şüphesiz NFT sanatının yılıydı, ancak bunun müzikte ve özellikle oyun alanında, tedarik zincirlerinde ve lojistikte büyümesini bekliyoruz. GameFi ve oyun yatırımları son aylarda hızlandı ve bunların popülaritesi ve başarısı hızla artıyor gibi görünüyor. Önümüzdeki yıllarda daha köklü stüdyolar ve markaların dahil olması ve NFT’leri yerleşik serilere entegre etmesiyle bunun artmasını bekleyin.

9. QuickSwap’tan Sameep Singhania. Sameep, Polygon üzerinde merkezi olmayan bir borsa olan QuickSwap’ın kurucusudur. Kripto alana ilişkin görüşleri şöyle:

Eh, bir kristal kürem yok, bu yüzden çok fazla tahminde bulunmamaya çalışıyorum, ancak şimdi popüler altcoin UniSwap, 2022’nin başlarında Polygon‘da 3.0 sürümünü başlatmaya karar verdiğinden, büyük kurumlar da geliyor. Hangileri hakkında daha fazla bir şey söyleyemem ama diyelim ki 2022’nin gişe rekorları kıran bir yıl olmasını bekliyorum.

10. eToro’dan Simon Peters. Simon, önde gelen ticaret platformu eToro’da kripto analistidir.

2022’de potansiyel olarak bir ayı piyasası görebilirken, daha fazla ülke Bitcoin’i resmi değişim aracı yapabilir. CBDC’lerin ortaya çıkmasını ve haneler ve işletmeler tarafından stablecoinlerin daha geniş kullanımını düşünürken, kripto manzarasının sunabileceği çok şey var. İnternetin bir sonraki yinelemesi (Web3 ve Metaverse) yürürlüğe girdiğinde, doğal olarak bu alana daha fazla sermaye ve kullanıcı girişi göreceğiz. Özellikle NFT’lerle, blockchainde temsil edilen ve ticareti yapılan gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunu görebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir