Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.389
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.389
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

10 Uzman: Bitcoin ve Altcoin’lerde Bunlara Hazır Olun!

2022’de kripto ve blockchainde bizi neler bekliyor? Uzmanlar yanıtlıyor… 2020 yılı, kamuoyuna Bitcoin (BTC) ile ilgili önemli bir endişe getirdi: enerji tüketimi. İnsanlık, gezegenimiz için en ciddi sorun olan iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıyayken, önümüzdeki yıl ve on yıllarda daha yeşil çözümlere yönelik eğilim devam etmelidir. Önümüzdeki yıllarda kesinlikle kalacak bir diğer önemli trend ise Metaverse. Pek çok markanın bu yıl Metaverse alanına gireceğinden ve gelişmekte olan bu sektörü deneyeceğinden çoğu kimse emin. Detaylar ve 10 uzmanın görüşleri coinmuhendisi.com’da.

Bitcoin için gelecekte ne var?

 1. Ninepoint Digital Assets Group’tan Alex Tapscott. Alex, blockchain teknolojisi ve kripto para birimi alanında bir yatırım yönetimi hizmetleri sağlayıcısı olan Ninepoint Digital Assets Group’un genel müdürü. 2022’ye dair görüşleri şöyle:

2022’nin multichain yılı olduğunu düşünüyorum. 2021, Ethereum’u daha hızlı verim ve daha düşük ücretlerle geliştirmeyi vaat eden Solana ve Avalanche gibi yeni katman protokollerinin yükselişini gördü. Ancak bu faydaların kalıcı olmadığı kanıtlanabilir. Daha popüler hale geldikçe, Ethereum ile aynı kaderi paylaşabilirler. Unutmayın, ağ likidite madenciliği ve diğer DeFi uygulamalarının yükselişine uygun bir ürün pazarı bulana kadar Ethereum ücretleri de ucuzdu. Tüm bu katmanlar muhtemelen dolacak, yani farklı protokolleri birbirine bağlamak için daha iyi yollara ihtiyacımız var. On milyarlarca dolar değerinde yüzlerce kripto varlığını destekleyen Cosmos da dahil olmak üzere birkaç grup multichain üzerinde çalışıyor. 2022, Multichain Maksimalizm yılıdır ve Cosmos öncülük ediyor.

2. Koinos Grubu’ndan Andrew Levine. Andrew, erişilebilir blockchain teknolojisi aracılığıyla ademi merkeziyetçiliği hızlandıran bir endüstri ekibi olan Koinos Group’un CEO’sudur. Uzmana göre 2022 yılı “…yeni bir ücretsiz blockchain olan darkhorse ile yeni nesil katmanların bir savaş dönemi olacak.”

3. Nansenli Beili Baraki. Beili, Nansen’in platformunda araştırma analistidir. 2022 yılının kripto alanına neler getireceği konusunda şunları söylüyor:

2022, devam ettiğini gördüğümüz ve küresel olarak kripto para birimleri için kitlesel benimsemeye doğru ilerlediğimiz için çok ilginç bir yıl olacak. Düzenleme, piyasada sürekli olarak bahsedilen ve gözden geçirilen bir şeydir. Küresel benimsemeye doğru ilerlerken, kripto dünyasında düzenlemeler artık olumsuzdan ziyade olumlu olarak görülüyor. Alandaki düzenlemeler netleştiğinde ve alana daha önemli kurumsal paralar (emeklilik fonları gibi) akmaya başladığında daha fazla benimseme gelebilir. Metaverse‘in yükselişini benimseyen büyük şirketleri zaten görüyoruz. Sonuç olarak, bir sonraki benimseme dalgasının koleksiyon, sanat, dijital içerik ve oyunlar aracılığıyla geleceğini söylemek güvenli.

4. Compute North’tan Dave Perrill. Dave, kripto para madenciliği ve altyapı sağlayıcısı olan Compute North’un CEO’sudur. Uzmanın özellikle madencilik hakkında söyledikleri şöyle:

Çinli madencilerin ülke çapındaki kripto yasakları nedeniyle çevrimdışı olmaya zorlanmasından kaynaklanan 2021’de hash oranındaki düşüşün ardından, Bitcoin hash oranı kısa süre önce toparlandı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 2022’de iki katına çıkmasını bekleyin, çünkü büyük endüstri oyuncuları bu yıl yüzlerce megawatt kapasitenin çevrimiçi olacağına söz veriyor. Bu tamamen gerçekleşmese bile, ABD’nin her köşesinde 3 gigawatt’tan fazla gücün çevrimiçi hale geldiğini göreceğiz.

5.Eden Network’ten James MacFarlane. James, Eden Network’te iş geliştirme başkanı. Uzmanın inovasyona dikkat çektiği görüşleri şöyle:

Alana yönlendirilen yatırım seviyesiyle, merkezi olmayan finans katmanını destekleyen zincirlerde sürekli inovasyon görmemiz muhtemel. Bu muhtemelen protokol likiditesini ve buna nasıl yaklaşıldığını, multichain cüzdanların artan erişilebilirliğini/kabul edilmesini ve maksimum çıkarılabilir değer söz konusu olduğunda zincirlerin kullanıcılarına ne kadar farklı davrandığını içerecektir.

Web 3.0 ve merkezi olmayan ağlar

6. Ankr’dan Josh Neuroth. Josh, ölçeklenebilir bir protokol olan Ankr’da ürün başkanı. Uzmanın 2022’ye dair öngörüleri şu şekilde:

Merkezi olmayan sosyal ağ, 2022’de önemli bir şekilde ortaya çıkacak. Web3 kullanıcıları ağın sahipleri ve operatörleri olacağından, Facebook bir sonraki platform şirketini satın alamayacağı için bu özellikle ilginçtir. NFT’ler olarak belirtilmiş dijital gayrimenkul ve benzersiz öğeler, halihazırda kripto ve blockchain alanına yoğun yatırım yapan birçok oyuncu için oyun oynamayı bir iş haline getirmeye yardımcı olacaktır. Artık projeler nakit akışı üretiyor ve kârları yeni Web3 girişimlerine yeniden yatırıyor.

7. Metrika’lı Nikos Andrikogiannopoulos. Nikos, Metrika’nın CEO’su ve kurucusudur. 2022 yılına dair uzman şöyle diyor:

Büyük blockchainler kesintiler ve diğer ağ bozulmaları yaşamaya devam ederken, topluluktan blockchain ağ operasyonlarının şeffaflığı taleplerini görmeyi bekliyoruz. Bu ağların güvenilirliğini artırmak, yalnızca topluluk geri bildirimleriyle kanıtlandığı gibi önemli bir endişe değil, aynı zamanda blockchain teknolojilerinin kurumsal ve kurumsal olarak benimsenmesini sağlayacak daha fazla güven sağlamak için de kritik olacaktır. Bankalar ve hükümetler düzenleme ve uyum talep edecek ve bu nedenle, birinci katman operasyonları hakkındaki istihbaratın internet altyapısı hatları boyunca büyümesini bekleyebiliriz.

8. Paxful’dan Ray Youssef. Ray, Paxful’un CEO’sudur. Bitcoin’in 2022 servüveni hakkında şöyle diyor:

Dünyada banka hesabı olmayan 1,7 milyar insan var. 2022’de, insanlar Bitcoin’in bir değişim aracı olarak kullanımını ve herkesin herhangi bir finansal ağa erişmesini sağlama yeteneğini keşfettikçe, eşler arası finansmanın kripto ve blockchain alanında büyük bir atılım olmasını bekleyebiliriz. Kullanım örnekleri çeşitlendikçe, daha fazla insanın paranın gücünü açığa çıkardığını göreceğiz.

9. Draper Associates’ten Tim Draper. Tim, ABD’deki ticari girişimlerin öncüsü olan Draper Fisher Jurvetson’ın kurucu ortağıdır. Draper kriptonun geleceği hakkında şöyle diyor:

Bitcoin (BTC)’in 2022’nin sonunda veya 2023’ün başlarında 250.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyorum. Apple, Amazon ve Facebook’un (Meta) finans müdürlerinin ya bilançolarına biraz Bitcoin koymalarını ya da kovulmalarını bekliyorum.

10. Animoca Markalarından Yat Siu. Yat, oyna-kazan ekonomileri ve daha adil bir dijital çerçeve yaratan Animoca Brands’ın yönetim kurulu başkanı ve kurucu ortağıdır. Uzman “2022 boyunca, merkezi olmayan oyundaki büyüme, blockchain ve kriptonun benimsenmesini yüz milyonlarca kullanıcıya yönlendirecek” görüşünde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir