Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.428
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.428
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

1 Mayıs’a Dikkat: 2 Uzman Altın’da Olacakları Anlattı!

Ons altın haftayı 1.900 doların altında kapatırken gram altın 900 liranın üzerine çıkmayı başardı. Yazım sırasında ons altın 1.897 dolardayken gram altının fiyatı 905 lira civarında. Peki, sırada hangi seviyeler bulunuyor? İşte iki uzmanın düşünceleri…

İslam Memiş: Süreç 1 Mayıs’ta başlar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metal için “son alım fırsatı” uyarılarını yapmaya devam ediyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere gram altında 1.450 lira, ons altında ise 2.150 dolarlık yıl hedefi olan Memiş, bir süredir 900 liranın altındaki fiyatları alım fırsatı olarak değerlendirdiğini söylüyordu. Memiş, yine benzer bir uyarıda bulundu ve sırada yükseliş olduğunu açıkladı. Memiş, altında son alımını mevcut seviyelerinden yapabileceğini ve uzun vadede bekleyeceğini aktardı. İslam Memiş, altın ve gümüş için birikim aşamasına dikkat çekti.

Uzman, gram altının 893 lira, ons altının ise 1.877 dolar seviyelerinde işlem gördüğü sırada “4. ve son alım için haber vereceğimi söz vermiştim” ifadelerini kullanarak takipçilerini uyardı. İslam Memiş, “ben alımımı buralardan yapar ve uzun vade için beklerdim,” diye devam etti. Değerli metalde aşağı yönlü gidişatın görülebileceğini, ancak bunun kalıcı olmayacağını düşünüyor.

Uzman, öngörüsünün kısa vadeli al sat yapanlar için olmadığını, orta ve uzun vadede beklemeyi tercih edenler için geçerli olduğuna dikkat çekiyor. Son olarak Mayıs ve Temmuz aylarında yukarı yönlü atakların hız kazanacağını düşünen uzman, altın ve gümüş birikimine ağırlık verilmesi gerektiğine işaret ederek “Süreç 1 Mayıs’ta başlar,” ifadelerini kullandı.

Tuna Kaya: Gram altın için beklentim 1.400-1.450 lira

Öte yandan ekonomist Tuna Kaya da yatırımcılara bir uyarıda bulundu. Kaya, yüksek seviyelerden altın alanları uyarırken alım fırsatı için uygun bulduğu zamanı açıkladı. Kaya, FED’in Mayıs başında faiz artırımı yapacağını, bunun doları yükseltip altını düşürdüğünü ekliyor. Ancak dolar endeksinde düşüş beklediğini ve bunun da altın ve gümüşe yarayacağını söylüyor. Kaya, 900 seviyelerinin alım fırsatı olduğunu açıklarken beklentisinin yıl sonu için 1.400-1.450 lira civarında olduğunu, yatırımcıların sabırlı olması gerektiğini vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir