Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.127
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.127
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

0x Nedir? ZRX Coin Nasıl Alınır?

0x nedir? 0x (ZRX), kullanıcıların Ethereum Blockchain üzerinde oluşturulmuş tokenlerin ticaretini yapmalarına olanak tanıyan bir merkeziyetsiz borsadır (DEX). Bu makalede 0x nedir, ne sunar, ZRX coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

0x nedir?

2016 yılında Will Warren ve Amir Bandeali’nin kurduğu 0x, merkezi kripto para borsalarındaki aracılara ihtiyaç duymadan, güvenli bir biçimde kripto para ticareti yapmayı mümkün kılan bir merkeziyetsiz borsadır (DEX). Kullanıcıların kolay bir biçimde kripto para ticareti yapmasına olanak tanıyan DEX, Ethereum ağı üzerinde oluşturulmuş tüm varlıkları destekler. Topluluk tarafından yönetilen DEX, açık kaynaklıdır ve ZRX isimli bir yerel kripto para birimine sahiptir. Otomatik piyasa yapıcı (AMM) teknolojisini kullanan platform, borsa hizmetinin yanında çeşitli DeFi ürünleri de sunmaktadır.

0x ne sunuyor?

Birçok Ethereum tabanlı DEX, yalnızca ERC-20 tabanlı değiştirilebilir tokenlerini desteklemektedir. 0x borsası ise, ERC-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturulan değiştirilebilir tokenlerin yanı sıra, NFT’leri de desteklemektedir. Bu, kullanıcıların NFT ve genel kripto paraların ticaretini yapabilecekleri anlamına gelir. Platform, Ethereum üzerinde çalışmasına karşın, kullanıcılarına yüksek ölçeklenebilirlik ve düşük işlem ücretleri sunmaktadır. Geliştiriciler, akıllı sözleşmeler koleksiyonuna erişebilir. Bu koleksiyon ile geliştiriciler, platform içerisindeki, ürünlerini esnek bir biçimde uygulayabilir. Çeşitli DeFi hizmetlerini de bünyesinde barındıran DEX, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkânı verir.

ZRX coin nedir?

2019 yılında piyasaya sürülen ZRX coin, 0x merkeziyetsiz borsasının yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Token, Ethereum Blockchain üzerinde ERC-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuştur ve 1 milyar adet ile sınırlandırılmış bir maksimum arza sahiptir. ZRX, ağın merkeziyetsizliğini sağlar ve borsa içerisinde çeşitli işlemleri gerçekleştirmek ve avantajlar elde etmek için kullanılır. Yazının yazıldığı sırada ZRX coin, 767 milyon dolar civarındaki bir piyasa değeri ile en büyük 97. kripto para birimi konumundaydı. Buna ek olarak, tokenin maksimum arzının %85’ine denk gelen 847,5 milyon adet ZRX dolaşımda bulunuyordu.

ZRX coin ne için kullanılır?

ZRX coin’in 0x borsası içerisindeki birincil kullanım durumu yönetişimdir. ZRX sahipleri, tokenlerini kullanarak platformun yönetimine katılabilir ve karar alma süreçlerinde oy kullanabilir. Bunun yanında kullanıcılar, platforma teklif de sunabilmektedir. Tokenin bir diğer kullanım durumu ise ödemedir. Bir kullanıcı, borsa içerisinde işlem gerçekleştirdiğinde belirli bir işlem ücretini ödemek zorundadır. 0x içerisinde bu işlem ücretleri ZRX ile ödenir. Bunlara ek olarak kullanıcılar, varlıklarını stake etme avantajına da sahiptir. Platformun piyasa yapıcılarına belirli bir vadeyle ZRX tokenlerini kilitleyen kullanıcılar, vade sonunda ek token ödülleri kazanır.

0x nedir? ZRX coin nasıl alınır?

ZRX coin satın almak isteyen kullanıcılar, tokenin listelendiği bir kripto para borsasına üye olmalıdır. ZRX’i listeleyen borsalar arasında Binance, Bybit, FTX, 0x ve Bitget bulunur. Projeyle ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine eksiksiz bir şekilde üye olup cüzdanlarına para yatırarak, tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir